reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Zarówno moi rodzice jak i teście trzymają kury ale jeszcze małej nie dawałam drobiu ani żółtka:...

hmm, a dlaczego??? Nie chodzi mi o to że uważam, że źle robisz - każdy ma wlasne zdanie. tylko jestem ciekawa, bo w sumie ze sklepu to wiem dlaczego sie unika jajek i miesa, ale takie swojskie to raczej nie powinno zaszkodzic.

Ale po polskiemu mi to wyszło ;) Ale to ze względu na późną porę....

reklama
a ja znowu sklepowych jaj się boję bo nie wiem czym są te kury karmione i na pewno długo nie będę dawać, tylko pewne jaja.
A z mięs to Dorian tylko na króliku jedzie, i innych mięs też wcześnie mu nie będę wprowadzać a drobiu na 100%.

Ja kupuję w sklepie jajka oznaczone 0 lub 1, nigdy 2 lub 3. W Auchan jest całkiem fajna oferta jajek 1, za 15szt. 10zł z groszami :p

Witam wszystkie mamuśki :*
u nas Oleńka je kurczaka, indyka, cielęcine i nawet 2 razy wołowinkę. Wiadomo mięsko osobno warzywka osobno, wywar z mięsa wylewamy. Ja nie stosuje żadnych przypraw, do zupek dodaje oliwe z oliwek. Olcia najbardziej uwielbia żurek z ziemniaczkami. Je też chlebek z masełkiem i czasami z dżemikiem, serek żółty, serek biały, makarony. Jajka też je, tak połówkę ale i białko i żółtko.

wiolan pytasz o ospe???

to jest ziarno zmielone prawie jak maka...dodaje sie do ugotowanych ziemniaków, tłucze i wychodzi jedzenie dla kurek:)))

wiec uwazam ze mieso z takich kur mozna podawc dzieciom
;-) u mojego dziadka czy babci tak samo są kury karmione:-D

jadam wiejskie jajka od urodzenia i nigdy nie miałam żadnych 'przygód', myślę, że grubo przesadzacie, z tym, że boicie się wiejskich jaj

ja myślę podobnie jak estragon :-)
osobiście też kupuję wiejskie jajka. i ja i M i młody je wcinamy ze smakiem :-)

reklama
Ja tez jestem w 100% zwolenniczką wiejskich jajek. Mam to szczęście że moi rodzice maja kury, które sobie biegaja po podwórku i jajka od nich są pycha!!!! Ze sklepu zdarzyło mi się kilka razy kupic (nie pamietam jakie nr) i byly okropne!!!. No ale to moze dlatego ze ja na wiejskich jajakch od dziecka wychowana jestem ;/ Tak samo nienawidze melka ze sklepu ;/ wole wiejskie od krowy, a nawet kozie ;) Pyyyyycha. Tak samo twaróg, śmietana, warzywa, owoce, wędliny...... Po prostu kupowane, zwłaszcza w sklepach nie mają wogóle smaku. Albo ja nie mam szczescia......

Jajka mała wcina z apetytem. Baaa, jak zobaczy jajko i nie dostanie chociaz kawałeczka to jest taki ryk ze szok.

Ostatnio posmakowała jej kasza jęczmienna ;) Zastanawiam sie czy gryczaną tez moze jesc?

No i kupiłam Aguśce kaszkę Nestle 5 zbóż z lipa - jest przepysznaa, ale mała pluje nia na kilometr ;/ Po wyróbowaniu kilku stwierdzam ze najleppiej jej smakuje ryzowa Nestle o smaku malinowym.

Aga- pytalam na ogólnym o barszczyk - podziel sie przepisem ;)

Do góry