reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Nikita u nas ostatnio Tomek suchego chlebka nie chce, ale jak masłem cieniutko mu posmaruję to zajada, nawet wtedy nie gniecie tak mocno :-D
Kuba by wszystkie zabawki za chlebek oddał, ale po wszelkim pieczywie wymiotuje, nawet jeśli troszeczke tylko zje.

A wogóle to muszę się aż Wam pochwalić - moje antysmoczkowe i antybutelkowe dziecko wyduldało przed chwilą 80ml mleka modyfikowanego z butelki:-) Wstał po nocy o 7mej, zwykle o 8 wstaje, piersi puste były bo o 5 opróżnil a już bardzo mało tam jest, no i zrzędził i marudził. Zwykle kaszkę je o 10.30, o 11 drzemka i do obiadku 14.30 wytrzymuje. To zrobiłam 100mleczka i wypił 80 :-)Hurra:-D

reklama
Ja jak gotuję małej to mięso zawsze oddzielnie a warzywa oddzielnie. Wywaru z mięsa nie używam do jej jedzenia, wylewam. Do każdego obiadku/zupki dodaję masło lub oliwę z oliwek (stosuję zamiennie) bo tak jak Nikita pisała tłuszcz jest bardzo ważny i potrzebny. Nie powinno się go wcale nie używać, takie ilości dziecka nie utuczą! Jeśli chodzi o doprawianie to nie używam żadnych przypraw, poza minimalnymi ilościami od czasu do czasu soli jodowanej, nie kuchennej. Ale dodaję dosłownie ok.10 tych ziarenek malutkich także nawet smaku to nie daje ;P
Jeśli chodzi o mięso to daję małej cielęcinę, jagnięcinę i królika. Kurczaka szybko jej nie dam, chyba że takiego ze wsi, nie pasionego hormonami. Takie ze sklepu to szybko nie zje...

co dajecie dzieciom do picia?

my do tej pory herbatke z bobovity i patrze a tam jest cukier!!! bu
no i stwuerdzam ze bede dawacowocowa- malinowa herbatke ale zwykłą bo skład ten sam prócz cukru i maltodekstryny.....i słodzic nie bedziemy....

wszędzie tylko ten cukier....fuj jakby nie mogli zrobiuc bez....dziecko i takk nie zna smaku i dla nniego bez różnicy póki nie spróbuje

aldonta no niestety prawie wszędzie jest cukier.
ja w ciągu dnia podaję herbatki z hippa, jabłko z meliską, wieloowocowa lub owoce leśne z truskawkami, a w nocy podaję wodę i kilka kropel cebionu ;-)

My podajemy głównie zwykłą wodę do picia, czasem z herbatką z owoców leśnych i ziół z Hippa. Soczki baardzo rzadko podaję, właśnie ze względu na cukier...

reklama
Nikita u nas ostatnio Tomek suchego chlebka nie chce, ale jak masłem cieniutko mu posmaruję to zajada, nawet wtedy nie gniecie tak mocno :-D

taaa, chlebek z odrobina masła jest "mniam, mniam". Mala zwykle dostaje kawałek jak siedzi z nami przy sniadaniu.

Nikita - gratulejszyn!!!!!!11

My pijemy zwykle wodę a i to niewielkie ilości. Wczesniej była przede wszystkim herbatka koperkowa ale ostatnio klaa zbuntowala sie na wszelkie smakowe picie.

Do góry