reklama
estragon
mamusia synusia:P
wiem, widziałam, ale tej soli tam właściwie nie czuctylko, że w słoiczkach po 7 mies. wprowadzają już sól, niby dla tarczycy, czy coś?..
chodzi pewnie o sól jodowaną, gdyż jod jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania tarczycy
aldonta
Fanka BB :)
Dziewczyny mam do was pytanie, jeśli już była o tym mowa to przepraszam ze nie doczytałam a mianowicie chodzi mi o to czy jak gotujecie zupki maluchom to jakie przyprawy dodajecie???? czy sypiecie sól???
ja nie przyprawiam, nie sole.....czasem odrobinke masełka dawalam ale jakos przestałam....cos mnie nie przekonuje to
tysia123
Fanka BB :)
Dziewczyny mam do was pytanie, jeśli już była o tym mowa to przepraszam ze nie doczytałam a mianowicie chodzi mi o to czy jak gotujecie zupki maluchom to jakie przyprawy dodajecie???? czy sypiecie sól???
ja co prawda nie gotuję, ale sól powinno się wprowadzic jak napóźniej
ostatnio bylam świadkiem rozmowy z pediatrą, ba, z samym ordynatorem neonatologii Ktoś zapytal go co zrobic jak dziecko niecale 2 lata je palcami sol z solniczki. On stwierdzil ze widac dziecku jodu brakuje. No i ze to jest efekt mody zeby soli nie uzywac. Tymczasem sladowych ilosci dziecko potrzebuje.
My poki co nie solimy, ale w rzeczach ktore mala nam podjada jest sól. Chcoiaz musze przyznac ze odkad nam podjada z talerza to zaczelam troche mniej przyprawiac wszystko.
w sloiczkach po 5m-cu tez widzialam sol w skladzie...tylko, że w słoiczkach po 7 mies. wprowadzają już sól, niby dla tarczycy, czy coś?..
ja kilka ziarenek sypalam do zupki(jak nie zapomnialam), ostatnio zupek nie jadamy, gotuje mu warzywa na parze i wtedy bez soli(sobie tez takich nie sole)
na deserki sloiczkowe mamy bunt wiec cos sama robie, dzis bylo jabluszko zapiekane z jagodkami i baaardzo smakowalo
U nas jako przyprawa robi np. śliwka, albo natka pietruszki, żadnej soli nie daję.Dziewczyny mam do was pytanie, jeśli już była o tym mowa to przepraszam ze nie doczytałam a mianowicie chodzi mi o to czy jak gotujecie zupki maluchom to jakie przyprawy dodajecie???? czy sypiecie sól???
Aldonta, tłuszcz musi dziecko jeść - mózg w niemal 2/3 zbudowany jest z kwasów tłuszczowych, a poza tym niektóre witaminy rozpuszczają się w tłuszczu, wiec bez niego nie są przyswajane.ja nie przyprawiam, nie sole.....czasem odrobinke masełka dawalam ale jakos przestałam....cos mnie nie przekonuje to
Mówiłaś że Kubuś jest szczuplutki w porównaniu z Lenką, więc pewnie się martwisz że ją utuczysz - zacznie więcej raczkować i chodzić to wszystko zrzuci, nic się nie martw.
julita1212
Szczęśliwa mamusia:) Cudownej dwójeczki :*
a może zamiast masła oliwe z oliwek dodać?
możnaa może zamiast masła oliwe z oliwek dodać?
A jeśli masło, to tylko takie na którym pisze masło extra, inne tańsze masla sa g... warte.
reklama
a może zamiast masła oliwe z oliwek dodać?
ja preferują to rozwiązanie