reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

dziewczyny, to jak to jest z tym nabiełem karmiąc piersią?
można, czy nie można?
jeśli ja zrezygnuję całkiem z mleka, jogurtów czy twarożków, to mi żeby powypadają i kości połamią:no:

reklama
aga trzeba uważać ale bez przesady, porostu jedz i obserwuj dziecko

najpierw chcę je urodzić, żeby obserwować he he..
ale mój M też mówi, że wszystkiego po trochu i obserwować czy coś się będzie działo..

swoją drogą obaczył dziś moją piżamkę i się śmiał, że mam pozasychane plamy od siary :-D

dokładnie , jeśli nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć czy szkodzi dziecku czy nie, akurat jak narazie to mojej malej nabiał nie szkodzi, ostatnio zjadłam pierogi z truskawkami i tez nic ( a wiec jest nadzieja ze truskawki w tym roku zjem)

dokładnie , jeśli nie spróbujesz to nie będziesz wiedzieć czy szkodzi dziecku czy nie, akurat jak narazie to mojej malej nabiał nie szkodzi, ostatnio zjadłam pierogi z truskawkami i tez nic ( a wiec jest nadzieja ze truskawki w tym roku zjem)

oooo no to z tymi truskawkami było by cuuuuuudownie, gdbym i ja mogła truskawki jeść :-)

i czym smarujesz?
bo ja mam ten maltan, i nie wiem, czy bephanten nie dokupić?
Mnie w szpitalu popękały, najpierw smarowałam tą maścią maltan ale u mnie nic nie pomagała...dopiero jak moja siostra kupiła mi w aptece tą bephanten było dużo lepiej:tak: i to smarowałam sobie grubą warstwą a jak miałam małą karmić to nadmiar maści wytarłam.

reklama
mam bepanthen, masc z rossmanna i lanoline lansinoh. zaczne od bepanthenu i poki co z tej piersi bede odciagac bo boli przy karmieniu.

a będziesz jej w butli dawała??
Mnie w szpitalu popękały, najpierw smarowałam tą maścią maltan ale u mnie nic nie pomagała...dopiero jak moja siostra kupiła mi w aptece tą bephanten było dużo lepiej:tak: i to smarowałam sobie grubą warstwą a jak miałam małą karmić to nadmiar maści wytarłam.
hmm to podejrzewam, że będzie trzeba dokupić bepanthen

Do góry