reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

klariss nie chce Cie martwic ale dzieci ze skaza bialkowa bardzo czesto nietoleruja tez mleka sojowego...

dzieki za info, w kazdym razie narazie kupiłam ten bebilon pepti, mam nadzieje, że mu podejdzie, a jak nie to w ostateczności te mleko sojowe..

dziecko takie grzeczne, mało wymagające, ale z jedzeniem chyba będa jaja..:baffled:

reklama
dołączam do mam, których dzieci nie chcą jeść :no: mój od rana zjadł tylko 1/3 słoiczka samej marchewki, 1 karmienie piersią- około 5 minut i wypił 90 ml herbatki rumiankowej, moje piersi pełne, przystawiam go a on nie chce :no:

Nicole zgodze się z Nataliak że je za często i z tego względu mało, spróbuj zrobic większe przerwy i pomalutku likwidować karmienia nocne, ja po miesiącu dawania smoczka zamiast mleka mam karmienie dopiero około 7 rano a nie o 4-5

Aga to czasowe, Antek tak miał przez 2 tygodnie ale na szczęście wszystko wróciło do normy

Elwiwas narazie królika gotuj osobno, a z jedzonkiem eksperymentuj, u nas dzisiaj ziemniaki ze szpinakiem, do tego dałam troszke marchewki i pietruszki, jutro to samo bo gotuję na dwa dni, a później będzie pewnie ryż, troszkę więcej marchewki, seler i parę zielonych groszków
i tak co parę dni inne składniki
aha pamiętaj o odrobinie tłuszczu bo jest niezbędny przy gotowaniu marchewki ze względu na wit. A

no i już wiem skąd tak mało przybiera na wadze- właśnie pierwszy raz odciągnęłam, bo chciałam sprawdzic ile tego mleka jest- no i wyszło niecałe 40 ml z jednej piersi:(((
I co ja mam teraz zrobic jak mm nie chce pic? Rozkręcac laktację jak chcę już skończyc przygodę z cycem? Załamka;(

Właśnie! Estragon, ja jak potrzebuję odciągnąć mleko, to robię tak że przystawiam laktator, odciągam około 40ml i dalej nie chce lecieć, to odkładam laktator, przystawiam na kilkanaście sekund Kubę (albo męża;-)) znów laktator wyciąga 40ml i więcej nie leci, znów chłopak do cyca na chwilę i jak zaczyna lecieć to znów laktator. I tym sposobem wyciągam do 140ml.

Estragon laktatorem źle się ściąga szczerze mówiąc, trzeba się nauczyć, można tak jak pisałam wyżej, można też masować w trakcie odciągania - wtedy lepiej leci, albo ogrzać pierś wcześniej.

reklama
Do góry