reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

Na gerberze nie pisze, ale na innych firmach tak, ja sprawdzałam na innych firmach co jak działa a pokupiłam gerberka - skoro Kubuś go akceptuje to nie będę kupować droższych.

Nataliak, jakie jeszcze minusy ma gerber?

reklama
Nie wiem czemu ale ja jestem strasznie anty nastawiona do gerbera,po tym jak znajoma znalazła tam kawałek papierka mam wrecz wstret do tej firmy

przejrzałam "ofertę" na stronie hipp i rzeczywiscie oni maja taka informacje. tylko co dokladnie oznacza termin "normalizuje stolce"?

przejrzalam ich warzywka i chyba zrobie tak ze:
- wprowadze marchewkę, nastepnie
- marchewkę z ziemniakiem i wtedy
- zupkę jarzynowa zawierajaca marchew, ziemniak i pietruszke i wtedy bede wiedziec czy ten ostatni skladnik jest dobrze tolerowany, ma to sens?!
ja sie tak dopytuje, bo bardzo cykam sie cokolwiek temu mojejmu bobaskowi wprowadzac, z uwagi na dotychczasowe problemy z ukladem pokarmowym. najbardziej boje sie terminu "zestala stolce" :/

nie ufam firmie nutricia dlatego ze jest polska, juz kiedys o tym pisalam, nie uwazam zeby polskie produkty byly zle ale w przypadku zywienia dziecka wole wybrac cos co ma miedzynarodowa renome jak hipp czy humana. wolalabym dac dziecku mleko babydream z rossmanna niz bebiko. a gerber ma wielka kreche za to o czym tez juz pisalysmy: kiedys znaleziono szklo w ich sloiczkach a mimo to nie wycofali partii ze sprzedazy.

corina takie dodawanie po jednym skladniku bedzie ok. normalizuje znaczy ze jesli dziecko robi za rzadkie to po tym beda takie w sam raz ;P

Corina, myślę że dobrze kombinujesz :tak: Normalizuje stolce - podaje się taki prodkt dziecku które na zmiane robi kupki twarde i rzadziochy, po to żeby się unormowało.

Nataliak - dzięki za wyjaśnienie, musiałam to jakoś przegapić albo zapomnieć

corina-bardzo dobrze chcesz zrobic ja tak robilam dla Damianka,przez tydzien byla sama marchewka,po tyg marchewka z ziemniaczkiem i byla przerwa bo malego bolal brzuszek itp,wiec niebawem znowu zaczne od marchewki z ziemniakiem a potem zupka jarzynowa,jak skonczy 6 mies wprowadze gluten a nastepny krok to miesko,mysle ze u nas posilki typu obiadki beda juz na stale wprowadzone kiedy maly skonczy 7 miesiecy,zanim wszystko "przetestujemy" troszke czasu minie,chce robic to powoli ze wzgl tez na problemy brzuszkowe Damianka

w ogóle nie zastanawiałam się nad tym, czy gerber jest produkowany w pl czy nie, bo wydawało mi się, że nie jest, to jest bardzo popularna firma w stanach i tam mają różne akcesoria, także ubranka
my mamy deserki z gerbera, dania natomiast z hippa

reklama
mamy cyckowe:-) kiedy planujecie na stale wprowadzic obiadki do menu maluchow? i jak dlugo planujecie karmic piersia?
komi u nas poza piersia na razie deserki tylko i to niecodziennie i nigdy jeszcze nie bylo calego sloiczka, mysle zrobic drugie podejscie do marchewki i jak bedzie ok powoli zaczac wprowadzac zupki, a do kiedy bedziemy sie cycolic sama nie wiem

Do góry