reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

corina takie dodawanie po jednym skladniku bedzie ok. normalizuje znaczy ze jesli dziecko robi za rzadkie to po tym beda takie w sam raz ;P

no moja akurat robi albo wcale albo za twarde wiec nie wiem czy wybieranie tych ktore "normalizuja" jest dla nas, dla nas chyba tylko "rozluzniajace":-)

corina-bardzo dobrze chcesz zrobic ja tak robilam dla Damianka,przez tydzien byla sama marchewka,po tyg marchewka z ziemniaczkiem i byla przerwa bo malego bolal brzuszek itp,wiec niebawem znowu zaczne od marchewki z ziemniakiem a potem zupka jarzynowa,jak skonczy 6 mies wprowadze gluten a nastepny krok to miesko,mysle ze u nas posilki typu obiadki beda juz na stale wprowadzone kiedy maly skonczy 7 miesiecy,zanim wszystko "przetestujemy" troszke czasu minie,chce robic to powoli ze wzgl tez na problemy brzuszkowe Damianka

marchew tez planuje przez tydzien podawac (btw strasznie sie obawiam:szok: )
ale jabluszko np podawalam 4 dni i dzis gruszki lyzeczke juz. czy jesli chodzi o owoce to 3-4 dni testowania nowosci sa wystarczajace?

ahaaa i kiedy Wasze maluszki zaczely zjadac do konca sloiczkowe owocki? bo malej wczoraj dalam ale odmowila wsadzenia calego na raz.

Ostatnia edycja:
reklama
Corina, skoro problemy z brzuszkiem to ja zrobiłabym tak, że podałabym np. marchew - najpierw jedną łyżę stołową, na drugi dzień pół słoiczka, potem kilka dni przerwy i znów marchew. Żeby brzuszek miał czas się przyzwyczaić że jest coś innego niż mleczko, a nie że nagle z dnia na dzień codziennie wpada marchew.

Corina, skoro problemy z brzuszkiem to ja zrobiłabym tak, że podałabym np. marchew - najpierw jedną łyżę stołową, na drugi dzień pół słoiczka, potem kilka dni przerwy i znów marchew. Żeby brzuszek miał czas się przyzwyczaić że jest coś innego niż mleczko, a nie że nagle z dnia na dzień codziennie wpada marchew.

a po tej kilkudniowej przerwie jak bedzie ok, to znowu zaczac od lyzki czy juz caly sloiczek? i wtedy juz codzienie moglabym dawac?

Ja bym najpier łyżkę, potem pół słoika, potem już cały a dalej to zależy jak Hanusia bedzie reagować.

dzieki Nikita :) tak jak mowisz byłoby najbezpieczniej.

jeszcze raz ponawiam pytanka :)
jabluszko np podawalam 4 dni i dzis gruszki lyzeczke juz. czy jesli chodzi o owoce to 3-4 dni testowania nowosci sa wystarczajace?

ahaaa i kiedy Wasze maluszki zaczely zjadac do konca sloiczkowe owocki? bo malej wczoraj dalam ale odmowila wsadzenia calego na raz.

corina 3-4dni to wystarczajacy czas, alergia zwykle ujawnia sie juz po pierwszym podaniu nawet malej ilosci, problemy brzuszkowe moga wyjsc duzo pozniej wiec ostroznosc nalezy zachowywac caly czas jesli dziecko w ogole ma jakiekolwiek problemy z ukladem pokarmowym. calego sloiczka owocow leniuszek do dzis nie zjada, dostaje pol jako przekaske miedzy posilkami i pol do kaszki, miesko z warzywami wciaga za to 190g na raz.

reklama
dzieki Nikita :) tak jak mowisz byłoby najbezpieczniej.

jeszcze raz ponawiam pytanka :)
jabluszko np podawalam 4 dni i dzis gruszki lyzeczke juz. czy jesli chodzi o owoce to 3-4 dni testowania nowosci sa wystarczajace?

moja jednego dnia zje 3 łyżeczki zupki a drugiego wciaga 70 ml, nie mam pojecia od czego to zalezy, ale na sile nie wciskam. Tak samo owoce - raz caly banan, a raz 1/4.

Do góry