reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

aga ja próbowałam podać kaszkę i żeby nocka była cała przespana
zakupiłam kaszkę
rozmroziłam mleko
zmieszałam
nakarmiłam
uśpiłam Gabrysie bez cyca
i po 2,5 godziny był płacz o cyca

reklama
ja młodemu tylko raz podałam z hippa przysmak na dobranoc, ładnie wcinał, potem kąpiel i pierś dostał, wiec się cieszyłam, że pewnie do 3 pośpi.. a on już o 23 domagał się piersi :szok:
u nas 19.30 pokąpielowe karmienie, potem o 1, 3, 5 no i rano koło 8

Aga sporo u ciebie tych karmien.moze to bardziej przyzwyczajenie niz glod?
a maly ci przy cycku zasypia?
my na samym cycku bez zadnych dodatkow jak narazie.
karmimy sie po kapieli 19.15 potem 10 i nastepne kolo 5-6
czyli nocka mozna by powiedziec przespana:happy:

asieek podobno baaaardzo dobre (my jeszcze nie próbowaliśmy) ale masakrycznie trudne do odeprania

mój bobofrut pocisnął dziś cały słoik (pierwszy raz cały na raz!!) dyni z ziemniakiem - okropieństwo! nie ważne, że niecałe 2h wcześniej wciągnął 180ml mleka i 2,5h po krzyczał o kolejną porcję hehe
u nas sliniaczek byl prawie czysty a to co mamusi spadlo:eek: zapralam i sladu nie ma po plamach:-) oby tak dalej:tak:;-)
Asieek mojemu też smakował, tylko na następny dzień mieliśmy aż 4 kupy (zwykle jest 1 dziennie, no czasem 2).

Aga ja daję kleiku by zagęścić mleczko, jest bardziej sycące, no i zauważyłam że jeśli Cypcio czasem mi ulewa, to tylko przy samym mm, jak dodam do mleka kleik lub kaszkę, to nie ulewa.
u nas 4 to normalka... w szoku bylam bo pol sloiczka zjadl ok 15 a o 19 male co nieco bylo w pieluszce kolor imponujacy i super konsystencja;-)u nas rzadiochy sa a to takie fajne bylo:-D
ja młodemu tylko raz podałam z hippa przysmak na dobranoc, ładnie wcinał, potem kąpiel i pierś dostał, wiec się cieszyłam, że pewnie do 3 pośpi.. a on już o 23 domagał się piersi :szok:
aga bardzo czesto w nocy Tomus je:szok: u nas byly juz pobudki o 6 rano, teraz cos sie na wczesniej przestawil i ostatnie kilka dni po 4 sie budzi, mam nadzieje mu sie nie odmieni na gorsze

Wampi odpukac nie moge nazekac.mam nadzieje,ze sie jej nie odmieni,bo juz mielismy taki czas,ze budzila sie co 1,5 h jak noworodek.teraz jest ok.
ona ranos ie budzi jak maz wychodzi,ale zajmuje sie sama soba a ja spie.pobawi sie jakis czas i tez pada i tak sobie spimy do 9-10:-)

a w ogole termin "zupka" to marchewka z ziemniaczkiem na wodzie czy jak sie robi takie danie?

marchewka plus ziemniak to danie ;) ja gotuje takie zupki:
woda+ ziemniak+marchewka
woda +marchewka+ klepik ryzowy (dodany juz do gotowej zupki)
teraz w planach wprowadzenie pietruszki i oliwy z oliwek. Potem gluten i miesko.

dziewczyny nie śmiejcie się, ale po co ten kleik ryżowy? po co go dodawać do jedzonka??

ja dodaje do zupki zeby jakows je urozmaicic.

wow, czesto troche. Spróbuj jak sie obudzi uspic go bez cycka. A tak serio duzo w nocy je czy tylko pociumka chwile i usypia?

Aga my tez na samym cycu + deserki. Ostatnie karmienie około 19-20, pobudka równo o 2 w nocy, potem juz o 6 rano, 9.
Wiec takze raczej nie moge narzekac:)
Ale bywalo pare nocy tak jak u Agi:/

reklama
Do góry