reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
kakao. i jak to przyzwyczajac? przeciez to tylko kaszka, nie daje dziecku tabliczki czekolady w lapke ;)
no jak kakao to spoko. Wiedziałam, że to raczej nierealne ale pomyslałam o płatkach czekolady coś a 'la stracciatella :p

Babcia i mama dużo piekły, szybko zaczęłam dostawać słodycze i potem był dramat wszystko trzeba było przede mną chować - cukier w kostkach, rodzynki. Herbata z trzema łychami cukru, kanapka z cukrem, wszystko z cukrem...

chrupcia u mnie to samo, ja jadałam chleb z cukrem, a cukier z cukierniczki wyjadałam łyżeczkami :-)
i zawsze było mi mało tego słodkiego :-p
aż się dziwię, że taki szczuplak ze mnie ;-)

elwiwas- a czemu przechodzicie juz na zwykle mleczko? przewaznie zalecia sie podawac te mleczko do skonczonego 5 mies tak jak nataliak pisze,

elwiwas ja sie tez zastanawiam czemu juz chcesz przejść po bebilonie pepti na zwykłe, a bebilonu pepti 2 nie będziesz podawać?

pytam dlatego, że my dopiero po eksperymentach z mm zwykłym później bebilonie ha, nadal nie pozbyliśmy się szorstkich, czerwonych plam na policzkach, szyi i łokciach, dlatego dopiero zaczne podawać młodemu bebilon pepti.
Nie wedziałam, że mozna to tak szybko skończyć podawać, myślałam, że dopiero jak dziecko skończy rok, należy go zacząć przestawiać na mleko zwykłe typu junior? Nie wiem teraz czy jestem w błędzie?

A druga rzecz, czym mozna na początek zagęszczać wieczorną porcję mleka? kleikiem ryżowym , kukurydzianym, kaszką manna?

Ostatnia edycja:
ja raz dziennie zagęszczam mleko kleikiem ryżowym ale nie wieczorem bo Antoś jest tak zmęczony że wciąga tylko mleczko

aha i pochwale się że zaczęłam sama gotować obiadki dla malucha, wcina dużo więcej niż kupnych a i taniej mi wychodzi bo gotuję na dwa dni

Chrupcia przede mną nadal trzeba chować słodycze ale masz rację kiedys dużo wcześniej zaczęto dawać słodycze i wogóle wszystkie pokarmy

ja od jutra bede podawac caly sloiczek jabluszka i zastanawiam sie kiedy najlepiej to robic? miedzy posilkami? raczej przed czy po poludniu?
za mc wracam do pracy i dwa posilki musze zamiast cycka malej zorganizowac. teraz karmie okolo 6,9,12,15,18,20 przy czym ost posilek to bebilon. jak zmodyfikowac ten jadlospis jak wroce do pracy? myslalam zeby
przed wyjsciem o 6 dac cycka
9 mleko
12 zupka
15 cyc
ok 16.30 deserek
18 cyc
i kolo 20 mleko

co myslicie? zda egzamin?

corina a pod hasłem "mleko" to jest mm, czy Twoje odciągnięte? Bo jak mm, to moim zdniem trochę za dużo tych posiłków, ale mogę się mylić, z resztą sama zweryfikujesz. Najlepiej już wprowadzaj ten model, żeby mieć czas na jakieś modyfikacje, bo dziecko może mieć jednak swoją wizję :) i wtedy będzie trzeba coś pokombinować z przestawianiem, a do tego potrzebny jest czas na przyzwyczajenie się.

reklama
corina a pod hasłem "mleko" to jest mm, czy Twoje odciągnięte? Bo jak mm, to moim zdniem trochę za dużo tych posiłków, ale mogę się mylić, z resztą sama zweryfikujesz. Najlepiej już wprowadzaj ten model, żeby mieć czas na jakieś modyfikacje, bo dziecko może mieć jednak swoją wizję :) i wtedy będzie trzeba coś pokombinować z przestawianiem, a do tego potrzebny jest czas na przyzwyczajenie się.

tak mleko to mm
a co bys proponowala zeby to troszke zmodyfikowac?

Do góry