N
nataliak
Gość
czy ktoras z Was kupowala bebilon pepti lub nutramigen w aptece BEZ recepty?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
u nas grudek już brak, a co do picia, to jek mu się naprawde chce pić, to wypije wszystko z butli, a jak nie to bawi się tylko smokiem i slini się.Dziekuje wam za odpowiedzi
nataliak ja rozumiem roznice miedzy cukrem, glukoza laktoza etc, chodzi o to ze soczki ktore podaje juz sa wystarczajaco slodkie jak ulepek wiec nie chcialam zeby pila do tego wylacznie slodkie w smaku herbatki. Widze ze jej normalny rumianek smakuje jako sama w sobie herbatka i chcialam isc tym sladem tylko zabraklo mi inspiracji co oprocz rumianku moze sobie popijac w tym wieku. Melise chyba tez..tylko jak je parzyc, takie siuski slabe?
ten sposob z rowadnianiem herbatki tez w sumie dobry, dzieki
Czasami pochlepce tez mineralki z lyzeczki wiec chyba nie jest zle jesli chodzi o upodobania smakowe
(a propos lyzeczki, mala nie pije z butelki, karmimy cycem, wiec jak jej podam herbatke w butelce to sobie masuje smoczkiem dziasla ale nie pije, za to z lyzeczki potrafi wypic jakies 30ml.. nie wiem czy nie zaczac jej uczyc picia z kubeczka, ma ktoras z was z tym doswiadczenie? bo takie pojenie lyzeczka zajmuje prawie pol godziny..)
Mam jeszcze jedno pytanie tylko nie wiem czy to ten watek (najwyzej mnie nataliak zbanuje ): czy wasze maluchy karmione cycem nadal maja w kupie takie biale twarozkowe grudki? u nas dosc czesto sa, myslalam ze to powoli bedzie zanikac, o ile dobrze pamietam to niestrawiona laktoza?
czy ktoras z Was kupowala bebilon pepti lub nutramigen w aptece BEZ recepty?
Jak masz znajomą w aptece to Ci sprzeda,ale na 100%.czy ktoras z Was kupowala bebilon pepti lub nutramigen w aptece BEZ recepty?
Agnieszko kasza manna to drobnoziarnista forma pszenicy (produkt pszeniczny)Jak masz znajomą w aptece to Ci sprzeda,ale na 100%.
Ja mam problem ze znalezieniem kaszki zbożowej bezmlecznej, wg zaleceń pediatry,mam dodawać łyżeczkę kaszki pszennej do każdej zupki, a niestety u nas nie ma takiej żadnej na rynku, no i musiałam zamówić na allegro, z Niemiec :-( Nie karmię jeszcze zupkami,ale muszę się już przygotowywać.