reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Ja się raz pytałam czy sprzedadzą, ale odpowiedź był jednoznaczna, że NIE. Ani puszki, ani nawet pełnopłatnych buteleczek z płynem, bo na nie nie ma refundacji.

Dziekuje wam za odpowiedzi :tak:

nataliak
ja rozumiem roznice miedzy cukrem, glukoza laktoza etc, chodzi o to ze soczki ktore podaje juz sa wystarczajaco slodkie jak ulepek wiec nie chcialam zeby pila do tego wylacznie slodkie w smaku herbatki. Widze ze jej normalny rumianek smakuje jako sama w sobie herbatka i chcialam isc tym sladem tylko zabraklo mi inspiracji co oprocz rumianku moze sobie popijac w tym wieku. Melise chyba tez..tylko jak je parzyc, takie siuski slabe?
ten sposob z rowadnianiem herbatki tez w sumie dobry, dzieki :)

Czasami pochlepce tez mineralki z lyzeczki wiec chyba nie jest zle jesli chodzi o upodobania smakowe
(a propos lyzeczki, mala nie pije z butelki, karmimy cycem, wiec jak jej podam herbatke w butelce to sobie masuje smoczkiem dziasla ale nie pije, za to z lyzeczki potrafi wypic jakies 30ml.. nie wiem czy nie zaczac jej uczyc picia z kubeczka, ma ktoras z was z tym doswiadczenie? bo takie pojenie lyzeczka zajmuje prawie pol godziny..:baffled:)

Mam jeszcze jedno pytanie tylko nie wiem czy to ten watek (najwyzej mnie nataliak zbanuje :zawstydzona/y:): czy wasze maluchy karmione cycem nadal maja w kupie takie biale twarozkowe grudki? u nas dosc czesto sa, myslalam ze to powoli bedzie zanikac, o ile dobrze pamietam to niestrawiona laktoza?
u nas grudek już brak, a co do picia, to jek mu się naprawde chce pić, to wypije wszystko z butli, a jak nie to bawi się tylko smokiem i slini się.
\mamy kubek taki sam jak nataliak, ale też dużo rozlewania jest ;-)

U nas też już były przymiarki do niekapka. Mamy nuka z miękkim ustnikiem, ale jeszcze za bardzo z niego leci Jaśkowi, więc dokupiłam smoczek i na razie uczy się sam kubek trzymać, ale pije smokiem. Wogóle jakoś tak dziwnie mi wprowadzać ten niekapek bo to już będzie 3 sposób picia jaki miałby jednocześnie praktykować. Już ciągnie pierś, butelkę i teraz dojdzie niekapek- dzieć ogłupieje. My mleko podajemy na razie smokiem 1 - tym do 3 miesiąca, żeby za bardzo mu się to butelkowanie nie spodobało i preferował jednak cyca, z którego mocniej leci.

nataliak nutramigen można kupić bez recepty, kosztuje wtedy ok 26zł (sprawdzałam w stacjonarnym doz'ie)
my kupiliśmy na receptę 4 puchy z czego jedna jest już w koszu a 3 kiszą się na półce niezużyte :/

czy ktoras z Was kupowala bebilon pepti lub nutramigen w aptece BEZ recepty?
Jak masz znajomą w aptece to Ci sprzeda,ale na 100%.
Ja mam problem ze znalezieniem kaszki zbożowej bezmlecznej, wg zaleceń pediatry,mam dodawać łyżeczkę kaszki pszennej do każdej zupki, a niestety u nas nie ma takiej żadnej na rynku, no i musiałam zamówić na allegro, z Niemiec :-( Nie karmię jeszcze zupkami,ale muszę się już przygotowywać.

reklama
Jak masz znajomą w aptece to Ci sprzeda,ale na 100%.
Ja mam problem ze znalezieniem kaszki zbożowej bezmlecznej, wg zaleceń pediatry,mam dodawać łyżeczkę kaszki pszennej do każdej zupki, a niestety u nas nie ma takiej żadnej na rynku, no i musiałam zamówić na allegro, z Niemiec :-( Nie karmię jeszcze zupkami,ale muszę się już przygotowywać.
Agnieszko kasza manna to drobnoziarnista forma pszenicy (produkt pszeniczny)

Do góry