reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

:-) mmmm może być dobra, fajnie tam napisali, że dziecko prześi całą noc :-p
a jak nie to co?? reklamacja? :-D:-D

jest bardzo smaczna (probowalam :p) ale w to spanie nie wierze, i tak obudzi sie o 6 na mleko ;P to ma byc nasz sposob na wprowadzenie glutenu zamiast kleiku w warzywach.

no i musze pochwalic leniuszka bo je juz tak ladnie ze po calym sloiczku czasami nawet sliniak jest czysty :D

reklama
no właśnie mój Tomek też tak ładnie je, otwiera szeroko buźkę, śliniak ma, ale mało się brudzi, aż jestem sama w szoku :-)

malina mojemu jabłko z bananem z bobovity jeszcze bardziej smakowało, niż jabłk z marchewką :-) - spróbuj :-p

u nas dziś była 1/3 słoiczka zupki marchewkowej z ryżem, myślałam, że kupy nie będzie, a tu wieczorem wielki kupacz :-)
choć pewnie to po wczorajszym jabłku z bananem :-p

Moja Natusia też bardzo ładnie je i niewiele przy tym brudzi i nie pluje.

Przyznam, że macie super, że możecie tyle różności podawać. Ja niestety muszę być bardzo ostrożna, a jest to bardzo męczące :(

Herbatka u nas też jest grana jabłko-melisa HIPP-a. Natusia mało pije niestety i muszę czsami podawać Jej herbatkę w strzykawce, szczególnie jak chcę podać Dicoflor w tej herbatce, a Ona nie chce pić.

aga, ja też myślałam żeby kupić march + ryż, ale marchewka u nas uczula i kupa jest rzadko, więc się poczekam.

u nas króluje kaszka z bobovity z bananami to jak zrobie mu swoja proporcje to łyzeczka ładnie wcina
jabłuszko tez mu smakuje
a sliniak czasami jest brudny bo mały w czasie jedzenia lubi pluszki do buzi włożyc i kaszka wypływa na slinik he he :)

fajnie tam napisali, że dziecko prześi całą noc :-p
a jak nie to co?? reklamacja? :-D:-D
Hehehe :-D

no i musze pochwalic leniuszka bo je juz tak ladnie ze po calym sloiczku czasami nawet sliniak jest czysty :D
Zdolniacha.:tak:
Moja niestety ładuje palce do buzi w czasie jedzenia;-)

Tiger a co jest Natalce po marchewce? Bo mówisz że uczula...

Chciałam się was poradzić, otóż jak już kiedyś pisałam mała ma duże problemy z bączkami...i jestem pewna że to jest powód nieprzespanych nocy u Mai.
Daje jej tę Biogaię, a po za tym oprócz mojego mleczka dostaje jabłuszko z marchewką 1/3 słoiczka albo jabłuszko z brzoskwinią. Nie ma żadnego uczulenia w postaci wysypki więc chyba jest OK tylko te bączki ją męczą...nie wiem co mam na to zaradzić...czy podawać jej znowu Espumisan?

Tiger, ja jak daję tą zupkę, to daję potem do picia rumianek, żeby kupka za twarda nie była..
Tomek właśnie wciągnął poł słoiczka tej zupki, aż się trząsł, tak mu smakowało :-)
mam nadzieję, że po rodzicach polubi warzywka :-)

Julita kładz Majkę jak najwięcej na brzuszku, masuj jej brzuszek, żeby rozchodziły się bączki, może podaj słoiczek z samym jabłuszkiem?? choć na tym akurat się nie znam...

Aga - a jaki masz harmonogram karmienia teraz???
bo wiem, ze Ty tez głównie piersią karmiłaś właśnie, ja też teraz zaczynam wprowadzać nowe rzeczy do Tosi jadłospisu i ciekawa jestem jak Ty to sobie rozplanowałaś????

pewnie bym z tym wprowadzaniem jeszcze poczekała z miesiąc, ale niestety do pracy muszę wracać i muszę nowości serwować jej wcześniej

u nas dzis 3 dzien leci marchewka,Damianek az sie ja zajada,narazie po pare łyzeczek i tak do soboty,potem zaczne podawac mu marchewke z ziemniaczkiem,mały od srody je sameo cyca,nie pije nawet juz herbtki z butelki:-(

reklama
Do góry