reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
My tez na cycku,do dokarmiania czy nawet poznawania nowych smakow nam niespieszno,jeszcze sie zdazy naprobowac w zyciu:tak:
ja w prezencie od kolezanki dostalam ksiazke o metodzie blw i tez bedziemy sie bawic po 6 miesiacu.
ona tak karmi swoja 10 miesieczna juz coreczke i powiem wam,ze mala juz calkiem ladnie zajada,siedzi w krzeselku wiec wcale nie robi jakiegos wielkiego balaganu wbrew pozorom:tak: i u nich tez byl tylko cyc do 6mca ,a mala byla niezly pucek:-)

tysia mój ma problemy z brzuszkiem, że jak ja zjem coś smażonego, to jeszcze go brzuszek boli, więc aż się boję, że jak podam mu coś innego, to eksploduje mu ten brzuszek :-(

Tysia u mnie chyba podobnie jak u Agi, obawiam się dać jej coś nowego....po tym jak miała problemy z brzuszkiem....
Ale jak zaczniemy coś dawać to najpierw będzie to marcheweczka.:)

u nas z brzuszkiem też były przeboje, ale na razie odpukac jest coraz lepiej. Jem juz smażone piersi kurczaka, i malej nic nie dolega. Poki co ryby jescze nie toleruje no i mleka. Wczesniej kiedys po ananasach plakala, wczoraj jadlam ananasa w salatce i dzis jest oki. Jak okaze sie ze żle znosi jabluszko od którego zaczelismy to zawiesze wprowadzanie innych rzeczy jeszcze na miesiac.

Marchewka moze powodowac zatwiardzenia. To tak by the way.

asieek, Julita jak długo jeszcze planujecie tylko pierś??
my pewnie po 4miesiacu zaczniemy deserki wprowadzac a pozniej jakies obiadki bo ja chyba od grudnia do pracy:-(nie wiem jak to bedzie tym bardziej ze maly z butelki pic nie chce:no:
u mnie wczoraj lekarka stwierdziła, że Tomek pięknie na piersi przybiera i nic nie wspominała o jakimś dokarmianiu,czy coś :-p
U mnie za kazdym razem jest pytanie jak pani karmi?Odpowiadam piersia na co jest reakcja i niczym pani nie dokarmia??:-D
Aga a ile Tomek wazy?

Jezu!!!!!!!!! nie wytrzymam... a mój mąz aż się wyłączył jak rozmawiał ze swoją mamą.... teściowa... brrrrrrrrrrr właśnie się dowiedziałam, że podaję małej butelkę bo chcę ładniej wyglądać (znaczy się odchudzać) i aby móc gdzieś wyjśc podrzucając małą komuś.... tak się wkurzył, że ją wyzwał....

Aga: a ile ma cm Twoj Tomus?? bo moja się z wagą 3090 urodziła i dzisiaj miała 6380 g...

No i bądź tu człowiekiem dla teściowej....:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

no i udało jej się znowu wpędzić mnie w poczucie beznadziejności własnej osoby....:-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
Boże, wiolan, udusiłabym taką teściową!!!:no:
nie wiem ile ma Tomek cm, ale według mojej krawieckiej miarki ma 66 cm :-p
nosi ubranka 68, tylko w spodnie 62 na długość są dobre- chyba ma jakieś krótkie nóżki :-D

Boże, wiolan, udusiłabym taką teściową!!!:no:
nie wiem ile ma Tomek cm, ale według mojej krawieckiej miarki ma 66 cm :-p
nosi ubranka 68, tylko w spodnie 62 na długość są dobre- chyba ma jakieś krótkie nóżki :-D

ja też zlikwidowalabym instytucję teściowej.... ale to pewnie teraz nie umniejszy tego co czuje...

moja tez już ubranka na 68 nosi (spodenki na 62 bo ma stópki wystające z dupki... takie krótkie nózki aczkolwiek nie ma karłowatości) a dzisiaj ją mierzyła lekarka i ma 61 cm.... może dlatego mniej waży...

wiolan, bo poprostu Agatka to dziewczynka, a Tomek to chłop :-p
musi więcej ważyć :-D
według pomiarów lekarki, to w zeszłym miesiący niby Tomek 60 cm miał- ale ona jakoś dziwnie mierzy :no:

reklama
Prezes też jeszcze niektóre spodnie (te szersze) na 62 nosi.

wiolan - normalnie teściowej się zj...ka należy. Kompletny brak taktu i zrozumienia sytuacji. W dodatku głupoty plecie bo karmiąc sie chudnie...

Potrzymaj ją na dystans może trochę...

Do góry