reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

rumianek rozrzedza kupki a u nas i tak sa rzadkie wiec nie chce zeby byly jeszcze bardziej ;)
ale te smoczki to jakiejs konkretnej formy czy jak? bo nie kumam zupelnie...
One byly pakowane pojedynczo w takie kondomki od gory, a od dolu jakby zalakowane papierem. Uzywalam ich tylko w szpitalu, a tam cala akcja z butelkami dla mlodego bardzo mnie frustrowala wiec za bardzo im sie nie przygladalam :-p

Ale faktycznie mozna zabrac swoja butelke i przelewac :tak:

reklama
u nas kupy 3 dziń brak, mały płacze, stęka i nic. podaję herbatkę ułatwiającą trawienie, a nawet zwykły rumianek- herbatę rumiankową, któą ja też piłam, młody wczoraj tego rumianku 60 ml wypił i nic :-(
to dziwne... u nas tez wyjatkowo rozrzedzajaco działa. sprobuj pojesc Ty sliwki, kiwi i jablka. Albo porostu czopek mu zaaplikuj...

Ja bym tez dala czopka. Moj w pierwszym jeszcze miesiacu, przez jeden dzien nie zrobil kupy, to na drugi dzien wieczorem wsadzalam mu juz czopka i wcale mu go nawet nie wsadzilam, jak zaczelam wsadzac to kupa od razu poszla. Czasem wystarczy tylko czyms tam podraznic. Aga sproboj mu moze termometr wsadzic, jak nie chcesz czopka, ze to bedzie spowalniac prace jelit. Ale moim zdaniem od czasu do czasu mozna czopka dac, bo to nie, ze codziennie dawac, ze ma te akcje spowolnic, ze sie organizm do czopkow przyzwyczai, to chyba nie tak od razu? No nie wiem, robcie jak chcecie, to sa wasze dzieci, a nie moje. Ja moim w takich wypadkach bym czopki dawala.

Ja incydentalnie też bym podała czopka :tak:, po co ma się dzidzia męczyć, już i tak upały go wykańczają.
A z tym rumiankiem to mnie oświeciłyście w kwestii robienia przez Jasia rzadkiej kupy - ja mu rumianek właśnie dawałam. Teraz od kilku dni dostaje herbatkę na brzuszek z Humany i dużo bardziej mu smakuje - pije z chęcią, bardziej mu smakuje niż Hipp, chyba laktoza smaczniejsza niż glukoza no i tam jest mieszanka a nie sam goły rumianek.

Wampi
ja też kupiłam tą herbatkę na dobranoc jakieś 3 tyg temu, ale stoi nie otwarta i nie bardzo wiem kiedy małemu ją podawać, bo po kąpieli to on cyca ciągnie a nie harbatki, a w dzień jakoś mi nie pasuje. Kiedy ją podajesz Cypciowi?

za to herbatka laktacyjna z Humany mi wogóle nie smakuje, wolę Hippa

reklama
Do góry