reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

reklama
Ja też miałam taką asymetrię w piersiach - prawa spora a lewa dużo mniejsza i starałam się jak najwięcej przystawiać do tej mniejszej - karmienie zawsze zaczynałam od niej żeby jak najwięcej pocignął i już prawie się wyrównało, ale z 2 tygodnie to trwało, bo się przestraszyłam że potem po laktaji będzie widoczna różnica w piersiach.

muszę spróbować wyrownać sobie wyzej wspomnianym sposobem :)

Kurka jestem troche zaniepokojona... ledwie wczoraj pisalam jak duzo mam mleka a dzis z lewej sciagnelam ledwie 80ml... cos tam jeszcze by polecialo ale to nie to samo co wczoraj!
Że tez to sciaganie akurat w 6 tyg. musialo sie przytrafic...

muszę spróbować wyrownać sobie wyzej wspomnianym sposobem :)

Kurka jestem troche zaniepokojona... ledwie wczoraj pisalam jak duzo mam mleka a dzis z lewej sciagnelam ledwie 80ml... cos tam jeszcze by polecialo ale to nie to samo co wczoraj!
Że tez to sciaganie akurat w 6 tyg. musialo sie przytrafic...

chrupcia bo to jest podobno taki kryzys laktacyjny wystepujacy w 6, 12 i ktoryms tam jeszcze tygodniu-obilo mi sie cosik takiego o uszy

Dziewczyny, zauważyłam że strasznie się garbie przy karmieniu, bo mi się nie chce dziecka trzymać (ręce bolą) i zamiast małą trzymac wyżej, to ja sie pochylam i w efekcie mam bardzo zaokrąglone plecy... Zastanawiam się czy nie kupic tej poduszki do karmienia tzw. "fasolki" czy "rogala". Macie takie poduchy? korzystacie? jak Wam się w nich karmi? poradźcie jaką kupić ;)

próbowałam tez podkładac zwykłe poduszki, ale trzeba ich podłożyć kilka i się czasem wysuwają i ogólnie jest nie wygodnie, albo ja nie umiem tego porządnie podłożyć... :/

reklama
ja mam fasolke z motherhood Fasolka Motherhood - poduszka do karmienia | Motherhood.pl i do karmienia tak srednio mi pasuje, ewentualnie tylko z jednej strony podkladam ja pod glowe dziecka albo pod swoje plecy ;) ale to wszystko zalezy od tego jak komu wygodniej. swietna jest natomiast do tego zeby klasc na niej dziecko :)

ja własnie do karmienia potrzebuję... a jak karmisz małą? trzymasz ją wysoko przy cycu i masz plecy proste? ja tak nie wyrabiam, bo czasami to karmie trwa pół godziny - spuchnąć można ;)

Do góry