reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie piersią i nie tylko

ja mam takiego rogala i jest super,maly se je a ja mam rece wolne:-)
272.JPG

ROZBIERANA PODUSZKA -ROGAL*BABY-RAJ**PROMOCJA!!! (1083683258) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Nie wiem jak Wy to robicie, ale ja w ogóle nie odpalam komputera...
Pozdrawiam Was serdecznie :-). Myślę, że za jakiś niedługi czas włączę się do dyskusji :-)

a jakiego masz tego rogala?

ja niestety z natury się garbię, a wydaje mi się, że odkąd karmię, to jeszcze trudniej mi pamiętac o prostych plecach przy chodzeniu (po prostu przyzwyczajam się do takiej pozycji, bo karmienia zajmuje mi sporą część dnia - sama wiesz ;) )

a na leżąco staram sie karmic jak najrzadziej, bo mnie wtedy łopatka boli...
ja to jakas połamana jestem ;P

nie ważne! będe wdzięczna jak napiszesz jakiego masz tego rogala? ;)

nie do końca umiem ci pokazać jakiego mam rogala.. bo kupiłam go u mnie w sklepie... taki jakiś najzwyklejszy z wypełnieniem kuleczkowym.. ale do spania w ciąży był super a teraz jakby za mało ma kule w sobie aby się do karmienia nadawał.. czasem tylko go na pól składam i małą kładę do karmienia spod pachy... chyba taki co Oleśka pokazała jest najlepszy...

dzięki dziewczyny :)

Wiolan, chyba ci chodziło o tego co Komi wstawiła?

Komi, jak dobrze rozumiem, to tego rogala się odgina i opasa sie nim naokoło brzucha, tak?

afiliacja-dokladnie tak zaklada sie go sobie na brzuszek i kladziesz malego i karmisz,ja jestem mega zadowolona bo cena nie wysoka a potem ten rogal moze sluszyc jako oparcie jak zaczniemy uczyc siadac nasze maluszki

dzięki dziewczyny :)

Wiolan, chyba ci chodziło o tego co Komi wstawiła?

dokładnie tak.. już jestem ostatnio strasznie zakręcona... chyba przez tą nadprodukcję mleka i Agaty skok rozwojowy.. bo mam wrażenie że nas to dopadło....

komi: jak dzisiaj ma się sprawa na placu boju??? cosik pomaga Lefax?? pytam drugi raz, pomimo, że raz już mi napisałaś.. bo się zastanawiam czy rzeczywiście długotrwale są efekty czy raczej to zmiana środka była... bo czasami też pomaga naprzemienne stosowanie różnych środków...

dziewczyny karmiace piersia...czy dopajacie czyms dzieci podczas upałów? co polecacie, czy wode czy ewentualnie herbatki, a jesli herbatki to jakie?

ja niczym nie dopajam bo mały niczego nie toleruje, próbowałam dawać mu wodę i wodę z glukozą, pluł i się dławił, po kilku dniach prób zrezygnowałam, sama piję więcej i mleko było rzadsze i bardziej wodniste w te upały.

dziewczyny karmiace piersia...czy dopajacie czyms dzieci podczas upałów? co polecacie, czy wode czy ewentualnie herbatki, a jesli herbatki to jakie?

zalecenie naszej położnej i lekarzy.. 3 pediatrów: dla dzieci karmionych tylko i wyłącznie piersią ŻADNEGO DOPAJANIA... pierś wystarczy, najwyżej podawać częściej pierś... i tak też robię.. to też sprawdziło się jak karmiłam syna... żyje i nie był nigdy odwodniony..

reklama
zalecenie naszej położnej i lekarzy.. 3 pediatrów: dla dzieci karmionych tylko i wyłącznie piersią ŻADNEGO DOPAJANIA... pierś wystarczy, najwyżej podawać częściej pierś... i tak też robię.. to też sprawdziło się jak karmiłam syna... żyje i nie był nigdy odwodniony..

zgadzam się z tym ;-)
j araz podałam mełemu samą przegotowaną wodę, aby sprawdzić, czy by pił :-)
i pił :-p
ale ja nie chcę, wolę cyca dawać :-)

Do góry