reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

Ponawiam pytanie bo jak w innym wątku o to pytałam to Dziewczyny mówiły że pierwsze soczki :confused:
A jeśli kleik to jaki??
Ryżowy czy kukurydziany??
I od kiedy mozna go zacząc podawać?? :-)
Ja sie jeszcze tym nie interesowałam i nie wiem jeszcze jak będe zaczynać z tym jedzonkiem, ale mi położna mówiła ze najpierw w 4 miesiącu zupki papki, później kleik i na końcu soczki. Ale wiadomo ze różne szkoły, to była akurat szkoła tej połoznej:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja robie tak samo:-) Mam laktator Aventu i przelewam do woreczkow medeli:-) Tu mi tak polozna poradzila wiec chyba jest ok:tak:
A ja jak nigdy nic nie moglam sciagnac tak teraz mam 10 woreczkow zamrozonych ( nie wiem tylko ile ml bo tak jak u Ciebie MALBERTKA jak przeleje z butli 125ml to w woreczku mam 150ml mleczka:-D:-D A co do odciagania to jak zaczelam czuc wyplywanie pokarmu to sie zorientowalam ze jak Alex ciagnie cycka to pokarm wyplywa a jak laktatorem dzialam to nie stety nic nie leci:confused2: Wiec teraz robie tak: jednego cycka ciagnie maly a drugi odciagam laktatortem:tak: I tak leci ze hoho...:-D:-D W 3min mam cala butelke! A bez malego niestety nie odciagne nic!!!!

He,he...Olenka -dobry sposob......!!!:-D:-D:-D

chyba wiem po czym moja córcia dostała wczoraj tak silnej kolki - najadłam się wrapów z kapustą pekińską:zawstydzona/y: dopiero teraz mnie oświeciło cholerka...
tak więc u nas kapuście pekińskiej mówimy stanowcze: NIE

zajrzałam w koncu do mojego laktatora, części nowe dokupione juz chyba pół roku temu ale jak narzie to nie używam ale znalałam karteczke którą sobie napisałam ze odciągniete mleczko mżna mrozić w pojemniczkach na mocz:szok::-)
więc chyba zakupie parę sztuk i w koncu zrobie jakies zapasy!

zajrzałam w koncu do mojego laktatora, części nowe dokupione juz chyba pół roku temu ale jak narzie to nie używam ale znalałam karteczke którą sobie napisałam ze odciągniete mleczko mżna mrozić w pojemniczkach na mocz:szok::-)
genialne w swej prostocie:tak:

Moja koleżanka tak robiła. Ja mam jeden słoiczek ale nie mam kiedy nazbierać:dry:

Mewa, a czy Adaś budzi się w nocy często i głodny? Bo moja mała np. dzisiaj spała 10 godz. jednym ciągiem bez budzenia się na jedzenie, a przed snem wiele nie pojadła. Ostatnio je co 1,5 godz. po trochę a przed spaniem juz nie mam jej co dać bo pustki. Coś sobie tam jednak zawsze podciągnie, ale w nocy wcale nie wstaje częściej niż gdy wcześniej karmiłam ją z " pełnej" piersi.

Miranda- no wlasnie rozlegulowala mi sie laktacja jak maly zaczal przesypiac cale noce, ale ostatnio raz w nocy go przystawiam, nawet sie nie budzi a ssie ladnie
i wszystko wrocilo do normy

Efe- no ja tez czasu nie mam zeby odciagac, jakby co to kupilam sztuczne mleczko:tak:

Ja jeszcze kapustki nie jadlam,ale pekinke na chrzcinach tak,bo byla z niej surowka,no i nie bylo sensacji.....
a jjecie,ogorki kiszone,albo w occie?bo po tych w occie,to tez moze brzuszek bolec....ale po kiszonych,to nie wiem,ale mam taka ochote....:zawstydzona/y:

Efe- no ja tez czasu nie mam zeby odciagac, jakby co to kupilam sztuczne mleczko:tak:
Sztuczne mamy od powrotu do domu. Bałam się że jak mała będzie płakać w nocy a ja nie będę umiał jej jeszcze nakarmić to damy. A ona nam 9 godzin spała! I po tych 9 godzinach wiedziałam na 100% że mam pokarm hihi Cycki chciały mi odlecieć. Były jak balony. A mój hmmm "rozmiar" nie tak łatwo jest unieść. :-D

reklama
Ja jeszcze kapustki nie jadlam,ale pekinke na chrzcinach tak,bo byla z niej surowka,no i nie bylo sensacji.....
a jjecie,ogorki kiszone,albo w occie?bo po tych w occie,to tez moze brzuszek bolec....ale po kiszonych,to nie wiem,ale mam taka ochote....:zawstydzona/y:
anet kiszone jadła od razu po wyjściu ze szpitala (zresztą w samym szpitalu podawano ogorkową na obiad) i nic nie było małej; ale jak widzisz na przykładzie pekinki, co dzieciątko to różnie może być;

Do góry