reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią, dieta mam karmiacych:)

No ja walczę. Próbuje tak długo aż już się strasznie rozbeczy i wtedy przystawiam do drugiej. Tej drugiej to w ogóle tylko trochę zje i zasypia. Myślę sobie, że jej się bardziej pić chce, bo sezon grzewczy jest i to stąd woli to pierwsze, chudsze mleczko.
Od dziś jestem na diecie lekkostrawnej. Sprawdzam czy to moje jedzenie powoduje ból brzuszka u mojej Gabi. No i liczę na szybszy spadek wagi ;)
Bo już patrzeć na siebie nie mogę :(

reklama
ANECZKA nie mam pojęcia gdzie i o co konkretnie chodziło - jak mnie oświeci to napiszę - ale czytałam, że mleko sojowe nie wskazane - tylko za cholerę nie pamiętam dlaczego :eek:

wiecie co, ja piję czasem mleko sojowej i wydaje mi się, że eszcze w trakcie ciąży też doktorka mi mówiła żeby pić - potem, karmiąc - zamiast krowiego (tylko krowie tańsze a małej nic nie jest, to częściej piję); zaintrygowało mnie to co piszesz, mju; spytam dziś doktorkę podczas wizyty, o!

ps. mju - miałaś rację co do laktacji, przez ostatnie dni odciągałam trochę jedynie przed karmieniem, nie po, no i sie unormowało u mnie z mlekiem:tak:

Soja uczula rownie czesto jak bialko mleka krowiego, dlatego lekarze czesto odchodza od wypisywania recept na mleko sojowe dla dzieci i od razu wypisuja recepte na hydrolizator. Do trzeciego miesiąca życia, ze względu na niedojrzałość śluzówki, nie powinno się podawać białka sojowego. Niemowlęta z alergią wielonarządową nie powinny dostawać mleka sojowego - co czwarte dziecko uczulone na białka mleka krowiego jest też uczulone na soję.
Mama karmiaca piersia dziecko z podejrzeniem skazy bialkowej powinna raczej sama pic hydrolizator niz mleko sojowe. Choc oczywisnie nie kazde dziecko sioe na nia uczuli tak jak nie kazde ma skaze bialkowa.

ja tez słyszałam że soja może uczulać ale czasem się skuszę jak mi się mleka chce bo żadnego innego nabiału nie jem - kupuje w biedronce po 4 zł, muszę faktycznie uważniej poobserwować jak po tym kupy bo u nas czasem zdarzają się brzydkie ale nei znalazłam zależności po czym...mój starszy też pije sojowe od czasu do czasu bo zwykłego nie może, na co dzień niestety nadal bebilon 4 - no ale zaczęłam mu dawać jak na pewno już ponad 2 lata miał...

pytałam dziś doktorkę - twierdzi, że mleko sojowe jak najbardziej dla mamy karmiącej, a już na pewno prędzej niż krowie; no my pijemy i to i to, akurat po tym efektów przykrych nie ma na szczęście:tak:

jak mi się chce mleka!!!!!!!! jak skoncze karmic to zrobie od razu 2 rzeczy:-)

po pierwsze dostawie się do cycka krowiego na kilka dni:-D
po drugie strzele sobie takie drinka ze nie wstane hihihi:-D

reklama
Do góry