reklama
Chogata
Mama Aluni i Dominika
A spróbuj dwa razy z rzędu przystawić do tej samej piersi (mniejszej) to zobaczysz czy z czasem dorówna do tej większej (kilka razy tak próbuj niech opróżni mała pierś mniejszą jak się nie naje wtedy przystaw do większej )Nie wiem czy zrozumiałas ale się spiesze bo starszak wrócił z psem musze iść i mała coś jęczy hihihihihiu mnie też lewa większa, jest tam więcej mleka i częściej do niej przystawiam małą, zastanawiam się czy dobrze robię, tzn. czy przez to nadal produkuje się więcej mleka i cały czas będzie ona większa i twardsza od 2?
andariel
mama super dwójki :]
tak czy siak - czy to laktatorem czy przystawiając częściej dzieciątko w przypadku przepełnienia - u Was się unormowała laktacja, a dlaczego u mnie nie? ja nadal mam jak na początku kiedy mała co 2 godz. jadła; a laktatorem ściągam niewiele i tylko wtedy gdy mała nie chce (jak nie jest głodna za chiny ludowe nie wcisnę jej nic do ust), właśnie żeby nie pobudzać niepotrzebnie;
nie wiem więc jak to działa i co powinnam robić, żeby nie chodzić z kamieniami, a nie produkować więcej niż trzeba;
nie wiem więc jak to działa i co powinnam robić, żeby nie chodzić z kamieniami, a nie produkować więcej niż trzeba;
_karincia_
Fanka BB :)
Ja również lewą pierś mam nieco większa od prawej i zastanawiam się czy jest jakiś sposób żeby "wyrównać" te piersi
tak czy siak - czy to laktatorem czy przystawiając częściej dzieciątko w przypadku przepełnienia - u Was się unormowała laktacja, a dlaczego u mnie nie? ja nadal mam jak na początku kiedy mała co 2 godz. jadła; a laktatorem ściągam niewiele i tylko wtedy gdy mała nie chce (jak nie jest głodna za chiny ludowe nie wcisnę jej nic do ust), właśnie żeby nie pobudzać niepotrzebnie;
ANDARIEL ja robiłam tak, że przed karmieniem troszkę odciągałam nawet ręcznie nad umywalką, żeby Antek mógł uchwycić pierś i się unormowało. Jeśli odciągasz po karmieniu to pobudzasz, wystarczy, że przetrwasz jakoś dwa dni z kamieniami i się unormuje
andariel
mama super dwójki :]
czyli jednak trzeba się pomęczyć ze 2 dni - dziękuję mju bałam się, że w ten sposób nabawię się jakiegoś zapalenia, ale skoro u Ciebie zadziałało to u mnie też powinno być ok
Efe1980
Sierpniowa mama Gabrysi
A propo odrywania się od cycka w czasie jedzenia. Moja ostatnio się tak wyspryciła że jak już słabiej leci to kręci główką. Ostatnio zaczęłam jej dawać 2 pierś i je spokojnie. Czyżby jedna już jej nie wystarczała? Czy jest leniuszek i nie chce jej się ciągnąć? Jak myślicie?
No i boję, że przez jedzenie obu cycków nie kończy żadnego i zmniejszy mi się ilość mleka.
No i boję, że przez jedzenie obu cycków nie kończy żadnego i zmniejszy mi się ilość mleka.
MALINKA2109
Efe ja mam właśnie bardzo często tak samo staram się wtedy trochę po naciskać pierś żeby mały poczuł że jeszcze mleczko tam jest i czasem zaczyna znowu mocno ciągnąć i mleko leci ale nie zawsze tak jest i jak już mocno krzyczy to przystawiam do drugiej piersi i wtedy od razu zaczyna ciągnąć ale nie zjada do końca tylko chwilkę dojada....A propo odrywania się od cycka w czasie jedzenia. Moja ostatnio się tak wyspryciła że jak już słabiej leci to kręci główką. Ostatnio zaczęłam jej dawać 2 pierś i je spokojnie. Czyżby jedna już jej nie wystarczała? Czy jest leniuszek i nie chce jej się ciągnąć? Jak myślicie?
reklama
megaczka
dziewczyny czasem boli mnie prawa pierś (nawet przez 2 dni) najbardziej na początku karmienia i zaraz po. Nie jest to związane z przystawianiem małej, nie mam zatoru, zapalenia ani żadnej infekcji. Najbardziej boli wokół otoczki. Oglądały mnie położne a dziś lekarz i każą czekac aż samo przejdzie . Ale ja już nie chce czekać bo to juz kilka tyg trwa i czasem samo zanika ale wraca :-(.
Zdarza sie czasem że budze sie z przepełnionymi piersiami ale obiema a boli tylko prawa. Sutek wygląda normalnie, nie mam gorączki ani zaczerwienionej piersi. Już nie wiem co robić...
jakieś pomysły co to może być??
Zdarza sie czasem że budze sie z przepełnionymi piersiami ale obiema a boli tylko prawa. Sutek wygląda normalnie, nie mam gorączki ani zaczerwienionej piersi. Już nie wiem co robić...
jakieś pomysły co to może być??
Podziel się: