reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

No dziewczyny napiszcie co jecie bo ja chcialabym sprobowac przez kilka dni zdrowej i moze bezmlecznej diety. Jak do tej pory ja jem wszystko i wlasciwie tak jak jadlam przed ciaza. Masly teraz tez dostal takich pryszczykow i nie bardzo wiem czy to potowki czy tez moze cos z alergii pokarmowych. Sprobowalabym na kilka dni ograniczyc moje jedzenko ale nie mam zupelnie pomyslow na zdrowe tj. niesmazone i bezmleczne potrawy. Jedyne co mam w glowie to ryz z warzywami ale tego przez tydzien jesc sie nie da :(
Pomysl z ulozeniem wlasnej ksiazki 'kucharskiej' jest wiec bombowy i bardzo praktyczny ;D

reklama
Ja się ostatnio zajadam czymś w rodzaju gulaszu z indyka.
Gotuję filet indyczy z młodą włoszczyzną tak jak rosół, potem mięsko kroję w kostkę, a włoszczyznę w drobne wiórki, do tego do zagęszczenia troszkę mąki ziemniaczanej, mleczka i koperek albo natka co kto lubi. Wybornie smakuje z kaszą jęczmienną lub pure ziemniaczanym. A do tego koniecznie surówka z młodej marchewki z jabłuszkiem, lub z buraka z jabłuszkiem. Mniam aż mi ślinka pociekła na samą myśl.
Drugi obiadek sprawdzony to pieczony schab przyprawiony majerankiem i czosnkiem a do tego gotowana marchewiczka ;D

Dziewczyny a arbuza i rabarbar mozna jesc?? Ten pierwszy pewnie tak ale nad rabarbarem sie zastanawiam....
Ja dzisiaj nie zjadlam sera zoltego na sniadanie i wydaje mi sie ze malemu lepiej...

Ja na sniadania jem kanapki z wedlina i pomidorem obranym ze skory...
na obiad mialam raz krupnik a dzisiaj bedzie zupa warzywnas n kurczaczku, warzywa: marchew, pietruszka, seler, ziemniaki
a na drugie, klopsiki w sosie koperkowym, ziemniaki i gotowana marchew.

przed chwila zjadlam jogurt naturalny z otrebami i platkami kukurydzianymi, poczekamy na efekt...

sumka-dobry pomysl z tymi przepisami:))

Ja arbza skosumowalam z jogurtem i innymi dodatkami (banan, winogrona, musli) na sniadanko. Jakos nie potrafie jesc kanapek z wedlina tak wczesnie :( No i ogolnie kanapki to nie dla mnie.
No a ostatnio przezucilam sie na jogurty z mleka koziego, kozie mleko no i mleko bez laktozy (to ostatnie wczoraj kupilam i jeszcze nie wiem jak smakuje - bp np. sojowego niestety nie przelkne brr...)

U mnie też chyba serek żółty nie służy małemu.
Wczoraj zjadłam morelkę a rano było straszne wiercenie :(
arbuza próbowałam i było ok ale i ilosć niewielka lichy plasterek że nawet smaku nie poczułam :(

ja takze ciutke arbuza zjadłam i było Ok!
ale Mała (chyba) - po kremie chrzanowym jakas cały dzien wczoraj marudna była:/...
do kanapek dodaje zazwyczaj ogóraski- pod kazda postacia- i sałaty...kapusty..tez jest ok!
a naszym przysmakiem są filety z piersi kurczaka- Mniam!

Dziewczyny jestem pelna podziwu, ja boje sie nawet chleba mieszanego hehe ;D Kupilam sobie jablko i nie wiem czy odwaze sie je zjesc. Jedyne co jem to kurczak , ryz, marchewka - gotowane - drozdzowka z serem, pije mleko NAN HA bo synusiowi nie sluzy i herbatke koperkowa ew.te na laktacje. Ja naprawde boje sie eksperymentowac bo synek i tak ma bole brzuszka i strasznie sie wierci i poplakuje przed kupka. Help , ja chce normalnie jesc !! Kiedy nadejdzie ten dzien to nie przestane zajadac sie czekoladkami ;D

Asia, pytałam połozną o jabłko i ... O.K. ale gotowane :-/
Mikołaj też bardzo sie pręży i popłakuje przed kupką. Nie wiem czym mu ulzyć? Stosujecie cos na to dziewczyny?

A ja jak tak czytam to przestaje wierzyc ze dieta ma znaczenie. Bo o ile wiem OlaK tez barzdo uwazala na diete a maly mial problemy, Aska ty tez sie bardzo ograniczasz a tez nie obywa sie bez wiec gdzie tu to oczekiwane blogoslawienstwo ograniczania sie we wszystkim? Ja jem jak jadlam i wydaje sie ze moj maly nie ma wiecej problemow niz inne dzieciaczki. Moze zle mysle ale jakos dieta, z tego co widze, chyba jednak nie jest zlotym srodkiem na bole, prezenia itp.

Kasia D ja jak do tej pory niczego specjalnego - oprocz podciagania nozek do brzuszka no i pzytulenia i klepania po pupie. Czasem pomaga a czasem nie bardzo. Kupilam tez kropelki ale jak do tej pory uzylam moze ze dwa razy.

reklama
Ja uzywalam esputicon juz w szpitalu. Nie bardzo pomoglo, ale odkad ja pije herbate koperkowa i podaje ja malemu ( od wczoraj ) to jest mu nieco lzej.

Z ta dieta to wydaje mi sie ze cicha ma racje. Ok,gdybym zajadala sie kilogramami truskawek i bobu to rozumiem ale odrobina tego czy tamtego nie moze zaszkodzic. SYnek pije strasznie lapczywie jakby to byla sprawa zycia i smierci, nalyka sie wtedy powietrza i chyba stad te wszystkie problemy. Chyba zjem zaraz jablko..utarte.

Wlasnie mecze gotowana marchewke , ryz i duszona poledwice wieprzowa feeeee. Ja chce czekoladki, buleczki, drozdzoweczki, banany, brzoskwinie !!! Cala ciaze jadlam banany czuje sie jakby mi ktos powietrze zabieral :((((((((((((

Do góry