reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

MMMMMMMMM....MURZYNEK,UWIELBIAM,SPADAM NA WąTEK KULINARNY ,BO KASIA DE PRZYPOMNIAłA MI ,żE TAKOWE PYSZNOśCI ISTNIEJA .DZIEKI KASIU ZA POMYSł,PEWNIE NA CZASIE UPIEKE MNIAM,MNIAM.MI PO CIąZY ZOSTAłO JAKIES 6 KILOSóW,ALE NIE MOGE SIE ZMOBILIZOWAć DO ćWICZEń.PóKI CO MOJE ćWICZENIA OGRANICZAJA SIE DO CODZIENNEGO SPACERKU Z MAXIKIEM,HI,HI,HI,ALE TO CHYBA ZA MAłO:zawstydzona/y:

reklama
No to Sylwia mamy podobne poczucie terytorium;-) Ja w sumie tez wole sama gotowac bo gotowanie mnie odpreza i uspakaja i mam w kuchnia tak wsio poukladane ze moglabym gotowac z zamknietymi oczyma bo wiem gdzie co jest a jak maz zacznie to jedzenie owszem smaczne (bo gotowac umie:-)) ale za przeproszeniem burdel taki po sobie zostawi ze szkoda slow. No i wiadomo wszystko poprzestawia a raczej odstawi nie na swoje miejsce;-)
Ale mez co ciasta piecze to pozazdroscic:-)

CICHA to wklej proszę jakiś fajny przepis od mężą na jakieś ciasto bo ja uwielbiam piec!!!!!

Mamusia moj nie piecze i ja tez nie bardzo potrafie:-( - to pozazdroscic to do KasiDe bo ona ma meza zdolniache:-)

Aha wlasnie widzialam na watku z przepisami Twoje drozdzowki z serem - kurcze ale bym taka zjadla - bo ja uwielbiam bulki z serem a tutaj tylko takie z francuskim ciastem i quasi twarogiem mozna kupic w niemieckiej piekarni. Chyba w weekend wybierzemy sie do polskiego sklepu po ser i inne przysmaki i sprobuje cos zrobic choc z pieczeniem u mnie naprawde marnie - przynajmniej slodkich ciast bo w pieczeniu ciast warzywnych (quichy) jestem specjalistka:-)

Dziewczyny, nawet nie powtórzę tego co piszecie mojemu mężowi, bo obrośnie w piórka! Jak na razie w swojej karierze zrobił słownie jedno ciasto, więc piekarz z niego żaden ;-)
Cicha, a po jego wizycie w kuchni jest dokładnie tak jak piszesz, wszystko poprzestawiane i bałagan nie z tej ziemi :-D :-D :-D

reklama
A u mnie stała się rzecz niesłychana MAŁY ZACIĄGNĄŁ BUTELKĘ jak gdyby nigdy nic pociągnął :-) :-) :-) :-) :-) :-)
abyło to tak :tak: od wczoraj robię tak jakbym byław pracy i nie daję mu w ciagu dnia cycka... rano dostał kaszkę , pożniej za 3 godzinki moje mleczko ( oczywiście łyżeczką ) i przyszła pora na obiadek. Dzisiaj podałam mu krem ze szpinaku z ziemniakami i chyba mu strasznie nie smakowało bo zjadł tylko 20 ml. ( a zazwyczaj jest ok 40 ml) i za godzinę marudzi strasznie. Podgrzałam moje mleczko i zaczęłam mu podawać łyżeczką , a on wierci się na krzesełku niemiłosiernie... akurat ugotował mi się obiad dla mnie i męża i karmienie Juniora przejął mąż.... ponieważ małemu podaję zupki z butelek aventu ( bo wtedy widże ile zjadł) mą poprosił o smoczek, próbujemy ponownie. I jak gdyby nic mały bez zająknięcia pociągnąl 60 ml mleczka. A pożniej za 2 godzinki 100 ml kaszki bananowej !!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę w to uwieżyć, zorbił mi super prezent na Mikołajki
Nie wiem w czym tkiw sukces. Robiliśmy wszystko jak zwykle. Od jakiegoś czasu ( ok 2m-c) daję małemu kubek nie kapek i butelkę do zabawy, aby się oswoił - może to to?. Co jakiś czas zarówno ja jak i mąż próbujemy mu dać butelką lub niekapkiem jakiś pokarm... dlaczego akurat dzisiaj się udało ? nie wiem, ale jestem taka HEPi że ho hoho

Do góry