reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

reklama
ja 18 października ide z mała do lekarza na szczepienie i przy okazji konsultacje, bo jak się okazuje mam anemie i nie wiem jak to wtedy jest z moim mleczkiem, mała się najada, ale za to moje ciało to ruina a tak bardzo chciałabym dłużej karmic, ale wyniki badań mam o wiele gorsze niż w czasie ciąży...ehhh chcialabym wytrzymac chociaz do połowy listopada tak aby dostać to cholerne zaświadzczenie i pracowac tylko 7 godzin....przynajmniej przez jakiś czas. Poza tym jestem strasznie slaba, łapie wszystkie infekcje jakie sa możliwe i do tego jakakolwiek rana typy przecięcie się nożem goi mi się ok. 2 tygodni, a zamiast krwi wycieka ropa. Przede mną mnóstwo badań, hm podobno karmienie piersią jest dobre dla dziecka, ale dla matki??? sama się zastanawiam co ze mnie zostanie...

Jak głupia się cieszyłam, że tak szybko schudłam po ciązy, a jak widac to wcale nic dobrego nie oznacza, moja waga nadal spada, a do spodni z przed ciązy potrzebne mi są szelki, ogólnie ubieram gatki z przed prawie 10 lat, :baffled: dobrze ze stare ubrania chomikowalam...

uważajacie kobitki na siebie i zróbcie sobie profilaktycznie badania krwi, bo to, że na przykład włosy wypadaja garściami, to wcale nie jest normalne, i nie można sobie tłumaczyć, że po ciązy, tylko po prostu coś złego dzieje się w naszym organizmie.

Mamy butelkowe! Chciałam dopytać czy jeśli maleństwo nie doje z butelki, albo zje połowę to można mleczko przechowac na następne karmienie?

tak sie zastanawiam czemu nie mozna przechowac...Ja w sumie czasami jak Nomi nie wypije to lezy z godzine to mleko to podgrzeje i dam...I jakos nie zauwazylam nic nie pokojacego...Czasami nawet po trzech godzinach dam...Bo zrobie jej bo to juz jej czas karmienia a tu za chwile sie okaze ze smoka pomemla i tylke z picia...
A u nas juz przeszlismy z mleka dokarmiajacego na Milupe 2..Tzn narazie mieszalam zeby nie bylo szoku dla jelitek...z kazdym dniem zwiekszalam o jedna miarke nowego..Tak kazal lekarz...Jutro juz bedzie pila tylko 2-jke...

Ja Też Szybko Straciłam Kilogramy Ciążowe Ale Anemii Nie Mam Bo Robiłam Sobie Badanie Krwi I Moczu Nawet Jak Szłam Do Gina
A Włosy To Zawsze Mi Wypadałay Ale I Tak Mam Ich Bardo Dużo Moge Sie Podzielić

Sylwia- ale patrząc na zdjęcia to ty taka laska byłaś że nawet jak ci jakiś kilogramik został to co najwyżej może ci nieco kobiecości dodać i nic więcej ;)

dzieki, dzieki ale wolałabym troszke jeszcze schudnąć bo szkoda mi wymieniać garderobę a niestety nie we wszystko się jeszcze mieszczę:tak:, ale moze jak wreszcie zacznę biegać to kilka kilo spadnie;-), narazie to mam wymówke ze niby nie mam butów do biegania hi hi....:happy:

reklama
Mam pytanie bo nigdzie nie mogę znaleśc o tym informacji.... powoli zaczynam ściągać pokarm aby robić zapasy jak podę do pracy i tu moje pytanie czy mogę łączyć pokarm ściągnięty o różnych porach dnia?

Do góry