reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

reklama
Ja też mam zapasik i sporo mam z samego początku - z pierwszego miesiąca, jak miaąłm nawał, zastanwaim sie tylko czy teraz małemu podpasuje takie mleczko - siarowate jeszcze???
KasiaDe - jak mój mąż albo mam karmili z butelki moim mlekiem niedawno to było różnie - jak raz bylismy w kinie to ledwo 100 ml zjadł z wielkim ociąganiem a drugim razem jak byłam w pracy i tatuś go karmił to 170 wciągnął i mąż po daniu mu 100 ml ściągniętych na bieżąco leciał pędem rozmrażać drugą porcję tak się mały darł :) !!! Pewnie tak jak my - nie zawsze zjadamy tyle samo... mój chyba po południu/wieczorem zjada mniej a w dzien wiecej

no co Ty???/ widziałam kiedyś takie rysunki w książce ale jakoś sobie tego nie wypbrazam
jak to robisz i ile udaje Ci sie ściągnąć

Basia (Madzia ;-)) nieźle! Mój nie może zjeść na raz nawet 100ml i dlatego pytałam. Ale dopiero 2 razy mu dawałam -przyzwyczajam do butelki na czas kiedy pójdę do pracy.

Beata, no tak normalnie :-) Po prostu masuję piersi a mleczko leci ;-) Dla mnie jest to wygodniejsze, bo nie trzeba potem myć laktatora i wydaje mi się, e o wiele skuteczniejsze... Nie odciagałam jeszcze z pełych piersi, a z taki niepełnych odciągnę 125ml i pewnie poleciałoby więcej...

Kasiu De jestes niesamowita z tym odciaganiem recznym, jak ja bym tak chciala :)

Sumko
, to jest marzenie - 24 h snu , Boze kiedy ja przespie cala noc :( ??? Sumko a mozesz powiedziec tak z doswiadczenia kiedy taka pelna dobrze przespana noc wchodzi w gre ? Moze za 6 lat dopiero ? :D (Karmie tylko piersia wiec sprawa utrudniona )

A ja się pochwalę że Oleńka ostatnio już mi nocki ładnie przesypia. Karmię ją wieczorem przed spaniem (moim) tak koło 23 i przesypia do 6-7. Śniadanko jada z nami o 7-7.30. No ale i tak dla mnie to niesamowite bo straszny śpioch ze mnie a tak codziennie o 7 pobudka. Ale już się przyzwyczaiłam organizm do 7-8 godzin snu. Ale było ekstremalnie na początku.

Aska outada z Bartusiem moja pierwsza przespana noc nastąpiła ok 3 roku życia ;D ;D ;D ;D ale myślę że to sprawa osobnicza. jak widać niektórym koleżankom za BB już to się udaje ( szczęściary ;D )
A u mnie jak się skończyły nocne karmienia, to zaczeły płacze z powodu strachu lub bolesnego rośnięcia, a jeśli chodzi o to drugie to podobno u chłopców jest bardziej nasilone

Ja tez marze o przespanej nocy:)))))
Mateo ostatnio bije rekordy snu dziennego, dzisiaj spal 1 godz 40 min, co przy jego drzemkach 35 minutowych to duzooo.
Jestem happy...a na spacerku spal 50 min
A najwazniejsze ze nie budzi sie z wrzaskiem..tylko tak powoli i potrafi czasem sie jeszcze pobawic po przebudzeniu i dopiero pozniej wola cyca:))) To chyba naprawde kolki ida precz!!!

reklama
Aniu gratuluje ! Tak to jest u nas mam cycowych ;) Sumko no to poczekamy sobie jeszcze a tak sie cieszylam ze moze juz wkrotce :) Wydaje mi sie ze dzieci butelkowe szybciej przyzwyczajaja sie do spania w nocy bez wolania o jedzonko.Ehhh takim to dobrze ....:)

Do góry