reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

pytam dlatego ze od tygodnia nasza mala ma 5 karmien tylko bo w noc spi miedzy 8 a 10 godzin bez przerwy i potem nie chce jesc co 2 godziny tylko co 3 - 3,5 i nie da sie zrobic wiecej karmien. zauwazylismy za to ze zjada jednorazowo wiecej niz wczesniej i wg ksiazki "pierwszy rok zycia dziecka" je w normie bo oni tam licza ze na kazde pol kilo wagi dziecka powinno przypadac 60ml mleka na dobe czyli nasza powinna zjadac minimum 600 na dobe a zjada wiecej. nie chcialabym glodzic dziecka a z drugiej strony jak spi w nocy to ciezko ja wybudzic zeby zjadla wczesniej a jak sie uda to zjada przez sen swoja porcje ale potem nie potrafi zasnac juz i szbko robi sie zmeczona w dzien i potem marudzi. a przybieranie na wadze przy pieciu karmieniach wyjdzie dopiero za jakis czas.

reklama
Moja Oliwka je tak co 3,5-4 godz. i zjada 120-150 :) Ostatni posiłek o 19.30-20.30 (zależy jak wyjdzie karmienie w ciągu dnia) a pierwszy o 7 rano, w nocy tylko herbatka :)

A ja mam pytanie do mam karmiących piersią :-) Ile ml zjadają na raz Wasze dzieciątka? Miki uczy się dopiero pić z butelki moje odciągnięte mleczko - odnotowujemy coraz większe sukcesy!!! - i zastanawiam się ile powinien zjeść?

Kasiu to bardzo indywidualna sprawa. Jedno jest pewne - dzieci odciagaja z piersi ok 30 ml wiecej niz my dzieki laktatorom ;) Nie mozna powiedziec ile zjadaja na dobe. Eliasz je ok.9 razy na dobe czyli bedzie spokojnie 800ml mleka, to tez zalezy jak dlugo ssie, jakie odstepy miedzy karmieniami itd.

Mnie ..(zresztą nie tylko mnie) dziwi jedno- ja mam nieduze wciaz piersi..jak sie napełnią mleczkiem to takie małe C..normalnie miseczka B...a z jednej piersi lekko ściągam 150 ml laktatorem...Nie wiem co mam robić z tym mlekiem..mam juz zamrozone ok 2 litrów swojego mleka:):).(piszac to śmieje się - bo to naprawdę śmieszne..jakbyście zobaczyły mój niewielki biuścik to takze uśmiałybyście sie-jak to możliwe:) :laugh: :D.....a taka dojna :D :laugh:..a sciągam tylko raz dziennie(i to ostatnio..tak od miesiąca) jak Klaudia przesypia tak ładnie noc, bo budzę sie...i aż bolą:/

oddaj mnie! ja chetnie odkupie ;D

u nas w zamrazarce tez mala zapasik i jak sie drzwiczki otwiera to bateria pojemniczkow stoi hihihi

Ja też bym chciała taki zapasikw w zamrażarce. Zostawiłabym męża z Kubą i poszła spać na 24 godziny. Ale bym się wreszcie wyspała ;D ;D ;D ;D

ja najbardziej to chcialabm zapasik z 5 litrow zeby na dlugo starczlo jak juz moje cycusie padna na polu walki ale tak sie nie da. juz dawno modlilam sie o tygodniowy nawal zeby nazbierac a tu nic!

reklama
ja nie mam pojecia ile zjada w kazdym badz razie czesto je
tez bym chciała odciagnac bo juz za dwa tygodnie jade do szkoły i wolałabym zeby dostała moje mleczko ale na mnie laktator nie działa

Do góry