reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersia/butelka, dieta mam:)

Głuszek zanim doczytałam do końca to właśnie miałam ci zdziwiona napisać że twoja mała tyle śpi ;D

reklama
no właśnie ja też sie zdziwiłam....

moj synek nie liczac kilku drzemek przy cycu po 10 minut to w dzien spi 2 razy: raz na spacerze około 1,5 do 2 h i potem popołudniu 3 godzinki. Potem zasypia dopiero kolo 22 i spi 4 godzinki - przerwa na karmienie i znowu ze 2 godzinki - karmienie i 1-1,5 godziny i to by bylo na tyle :)

a podobno niemowlęta cały czas spią... tylko które ???

No to mój chyba wyrabia normę, bo mnie znowu ciężko wynaleźć czas na aktywność. No ale cóż się dziwić leń po mamusi ;D

odsypiała ewidentnie :( :( :(...... dziś jest 12.50 a ona spała ze dwa razy po pól godziny od 8.30 :mad: :mad: :mad: własnie ją zapodałam pod karuzelkę. Idźe spac dziecko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A u mnie amiana. Zawsze mała zasypiała przy cycu i po odłożeniu do łóżeczka spała dalej a od tygodnia nie chce. Jak tylko odkładam ją do łóżka to budzi się i już nie zaśnie. Wogóle duużo mniej śpi od tygodnia. W łóżku tylko na noc i na spacerze jak ją "trzesie" w wózku. Czy to już na stałe taka zmiana???? Spała ok 15 godz a teraz jak ze 4 w ciągu dnia śpi to jest dużo. Wogóle jakąś depreche łapie bo wogóle nie mam czasu dla siebie. Śniadanie jem kiedy mała zaśnie a nie kiedy głodna jestem, tak samo z myciem, sprzątaniem...... A śpi mało. Płakć mi się chce codziennie. O już mała płacze........

Klamka - niestety mniej snu to raczej na stałe...tylko może będzie tak, że nawet jak nie będzie spać to czasem sama poleży - popatrzy na zabawki, pomruczy, posiłuje się na brzuszku - przynajmniej u mnie tak się zdarza- niedługo to zazwyczaj trwa ale chociaż da się pójść do wc lub zrobić sobie śniadanie :D ale i tak mój czas dla mnie zdarza się nie wtedy kiedy go potrzebuję tylko kiedy mój królewicz mi łaskawie pozwoli ;)
A mój wczoraj całe popołudnie marudził na przemian z płaczem i dziś od rana to samo - widzę już że jest przemęczony - chce mu się spać a nie może zasnąć :( i nie wiem czemu
Spał ze 20 min na spacerze - reszte czuwał lub płakał ( a bylismy 1,5 h), przedtem z 10 min przed spacerem i teraz dopiero jakieś 20 min temu udało mu się wreszcie zasnąć!!!(brawa dla tego pana) normalnie już oczy miał czerwone i podpuchnięte - ale to też od płaczu bo mu lecą łzy i to coraz więcej. Niby czytałam że dopiero w którymś tam miesiącu zaczynają ale mojemu leciały prawie od początku a teraz to normalnie ma strużki na policzkach po takich przepłakanych sesjach

u mojego tez jak groch jak sie zanosi. Ja tak sobie cicho zartuje z mezem, ze odbijaja mi sie wizyty w operze z brzuchem - malemu tak sie spodobalo, ze postanowil zostac spiewakim i teraz codziennie trenuje plucka i glosik. Narazie najlepiej sie czuje w 'wysokiej skali'..... ;D

reklama
Dziewczyny a dajecie smoczki waszym pociechom???? Ja daje od jakis 2wóch tyg bo inaczej cały czas przy cycu musiałabym ją trzymac.....

Do góry