reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

W niedzielnym odcinku Supernianii p. Dorota "odstawiała od butelki" trzyletnich chłopców. Szok ..że rodzice na takie rzeczy pozwalają. Przecież robią dzieciom krzywdę.

reklama
Mam znajomych, ktorych corka ma ponad 3,5 roku (jest z lutego) i nie zasnie bez butelki. Poza tym w nocy tez jej daja. To ich drugie dziecko. Mama jest nauczycielka a tata lekarzem...

Witam wszystkie mamuśki:-)
Jestem na tym wątku poraz pierwszy, również jestem mamą czerwcową. Moja Nadzia urodziła się 13 czerwca:-D W piątek:-D
Teraz ma 4,5 miesiąca i powoli wprowadzamy nowe smaki. I same z tym problemy.
Nadzia ma alergię na białko mleka krowiego, jest na nutramigenie. Dwa tygodnie temu wprowadziliśmy jabłko, ale w nocy niunia miała problemy z oddychaniem, pojawił się katar i kaszel.Więc jabłko odpada. Parę dni temu wprawidziłam soczek marchewkowy a wczoraj pierwszy raz Sinlac. I niestety cały dzień niunia krzyczała, problemy z brzuszkiem:-(
Już nie wiem co robić, co jej dawać....

Witam wszystkie mamuśki:-)
Jestem na tym wątku poraz pierwszy, również jestem mamą czerwcową. Moja Nadzia urodziła się 13 czerwca:-D W piątek:-D
Teraz ma 4,5 miesiąca i powoli wprowadzamy nowe smaki. I same z tym problemy.
Nadzia ma alergię na białko mleka krowiego, jest na nutramigenie. Dwa tygodnie temu wprowadziliśmy jabłko, ale w nocy niunia miała problemy z oddychaniem, pojawił się katar i kaszel.Więc jabłko odpada. Parę dni temu wprawidziłam soczek marchewkowy a wczoraj pierwszy raz Sinlac. I niestety cały dzień niunia krzyczała, problemy z brzuszkiem:-(
Już nie wiem co robić, co jej dawać....

Jedyne co mogę poradzić to cierpliwie czekać. U mnie też synek nie od razu "załapał " jedzonko. Troszkę to trwało - nadal trwa. Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej.

W niedzielnym odcinku Supernianii p. Dorota "odstawiała od butelki" trzyletnich chłopców. Szok ..że rodzice na takie rzeczy pozwalają. Przecież robią dzieciom krzywdę.

też oglądałąm ten odcinek:szok: masakra , nasza Zuzia już teraz je tylko 4 razy na dobe z butelki a tak to pałaszuje co tylko jej się podsunie:-D czsami aż mruczy jak jej podaje jakaś zupkę czy owoce:-D

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ja skonczyłam pic mleko z butelki jak miałam 15 lat;-);-);-).Niecierpie zapachu mleka,ale takie cieple słodkie uwielbiam.Wiec miałam flache z wódy i smoka i uwielbiałam zaszywac sie pod kołdra i cyckac to mleko i jeszcze dodatkowo naciągałam sobie ucho:szok::szok::szok::szok:.

Limba niezła z ciebie zawodniczka.
Mnie też długo przez butle karmiono. ALe co gorsza bez mojej wiedzy. Jak byłam w pierwszej klasie podstawówki, to któregoś pięknego ranak sie obudziłąm i miałam w dziobie butle. Wiecie jak sie rozpłakałam , że mama mnie karmi przez sen z butelki. Od tego momentu wstawałam przed mamą , zeby nie wciskała mi butli. Mama twierdziła że sie bała że będę chodziła głodna(a byłam niezła kluska):-p

Teraz ja jestem straszną przeciwniczką butli(długiego karmienia butlą)

Hej!

Mam pytanie do mam karmiacych butelka. Czy rzeczywiscie gotujecie wode10 minut? Mam podac malej modyfikowane i prawde mowiac mimo, ze mam 4 dzieci to bedzie moj debiut:szok:

No ja nie karmię ale brałam do kaszki i do sztucznego z czajnika elektrycznego.
Jestem zdania że nie ma co przesadzać.

reklama
Kurde dostaje nerwicy,Adas za cholere nie wezmie mleka z butelki:szok::szok:.A we wtorek ide na 12 godzin na nocke.Dam mu cyca o 7,ale zawsze budzi sie o 1 i chce jesc,potem dopiero o 8 ale wtedy to bede juz w domu. Musze cos zrobic zeby ten jeden raz w nocy zjadł moje mleko z flachy.Jutro kupie taki specjalny smoczek-moze sie uda:baffled::baffled:

Do góry