madziu a sinkers ma tyle kalorii ile obiad a jestes po nim szybciej głodna nie? Przecież nie tylko o kalorycznośc chodzi ale jak szybko dany posiłek jest trawiony i jak jest skomponowany - ile ma węglowodanow złozonych i ile prostych, ile bialka i tłuszczu.
reklama
To juz nie dla mnie te kombinacje. Widać coś musi być w tym co piszesz.madziu a sinkers ma tyle kalorii ile obiad a jestes po nim szybciej głodna nie? Przecież nie tylko o kalorycznośc chodzi ale jak szybko dany posiłek jest trawiony i jak jest skomponowany - ile ma węglowodanow złozonych i ile prostych, ile bialka i tłuszczu.
Adasko wczoraj w południe zjadł jabłko z gruszką i wieczorem takie bąki puszczał ze mi kwiatki więdły . Ale krostek żadnych.
Karmie go piersią ale w południe zjada cały słoiczek obiadku lub musu i nie chce popijac cycuszkiem,a kobitka od laktacjii mówiła ze powinien;-).
Ale i tak jest kochany,najbardziej z obiadków lubi owce(nie owoce) z rozmarynem i miesko z sosem bolonese.Jak tesciowa sie dowiedziała to mało nie padła.;-)Nawiasem mówiac troche mnie dziwi ze w Polsce karmiłam obiadkami i były takie łagodne-ziemniaczek,marcheweczka--a tutaj w ofercie-kiełbaska z serem,makaron z serem,pudding ryżowy z limonką.Przyznaje bez bicia ze wszystko to mu daje ale zadnej złej reakcjii nie ma.Albo jakas sciema w tych słoiczkach i tylko napisy zmienione a w srodku marchew z ziemniakiem albo dziecko poprostu nie ma na nic uczulenia.
Karmie go piersią ale w południe zjada cały słoiczek obiadku lub musu i nie chce popijac cycuszkiem,a kobitka od laktacjii mówiła ze powinien;-).
Ale i tak jest kochany,najbardziej z obiadków lubi owce(nie owoce) z rozmarynem i miesko z sosem bolonese.Jak tesciowa sie dowiedziała to mało nie padła.;-)Nawiasem mówiac troche mnie dziwi ze w Polsce karmiłam obiadkami i były takie łagodne-ziemniaczek,marcheweczka--a tutaj w ofercie-kiełbaska z serem,makaron z serem,pudding ryżowy z limonką.Przyznaje bez bicia ze wszystko to mu daje ale zadnej złej reakcjii nie ma.Albo jakas sciema w tych słoiczkach i tylko napisy zmienione a w srodku marchew z ziemniakiem albo dziecko poprostu nie ma na nic uczulenia.
Kasiau marchewkowa z ryżem po 4 miesiącu z Bobovity. Ja ją podawałam i było ok.Ja ostatnio tez widziałam słoiczki coś tam było z ryżem ale nie wiedziałam czy kupić a etykietka była po 4 miesiącu.
daruuunia3
Czerwcowa mama'08
Dziweczyny mam pytanie, jeżeli ja karmie piersią i Bartek po piersi wyjpija od 30 do 120ml sztucznego i skończył 4 miesiące to mam już zacząc mu coś wprowadzac do jedzenia???
darunia mi pediatra powiedziala ze jak się dokarmia to powinno sie iśc wg schematu dla butelek. ale i tylko cyckowe mamy rozszerzaja diete w 5 miesiacu. Wszystko zalezy od maluszka.
Moj na przyklad nie jest gotowy, chociaz piekne je z lyzeczki bo jednak zacząl wysrywac tą dynie nie strawioną czyli jego uklad pokarmowy jej nie strawil w ogole. genarlnie Michaś juz tylko na nutramigenie, starcilam całkiem pokarm, tylko 150 ml odciągałam na dobe, od dzis nie odciągam, wysypki nie mam. Moze jednak ta nutra mu pomoze. Prawie 4,5 miesiaca go karmiłam, zawsze to coś. marysie o dwa tygodnie dłużej wiec..... dostali po równo Trudno. Z pustego i salomon nie naleje, jak nie mam to co mam zrobić?
Moj na przyklad nie jest gotowy, chociaz piekne je z lyzeczki bo jednak zacząl wysrywac tą dynie nie strawioną czyli jego uklad pokarmowy jej nie strawil w ogole. genarlnie Michaś juz tylko na nutramigenie, starcilam całkiem pokarm, tylko 150 ml odciągałam na dobe, od dzis nie odciągam, wysypki nie mam. Moze jednak ta nutra mu pomoze. Prawie 4,5 miesiaca go karmiłam, zawsze to coś. marysie o dwa tygodnie dłużej wiec..... dostali po równo Trudno. Z pustego i salomon nie naleje, jak nie mam to co mam zrobić?
mata-kow
mama do kwadratu :)
Głuszku 4,5 miesiąca to i tak dużo jak na te kombinacje, żeby Misiek jadł Twoje mleczko odciąganie, dieta itp. ja bym chyba szybciej wymiękłą
reklama
Podziel się: