reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Limba, trzymam kciuki, a z drugiej strony dziecko dobrowolnie sie nie zaglodzi. Pamietaj o tym!
Mi lekarz od razu powiedzial - nawet mam nie probowac sama dawac butelki, bo Pepti to smierdziuch. Moze podac ktokolwiek poza mna (najlepiej zebym nie byla w zasiegu)

Ostatnia edycja:
reklama
Limba witaj w klubie.
Może przygotuj na ten moment kaszkę , wiem , że to noc,albo jak nie kaszkę to może wypije z łyżeczki ?
Spróbuj dać mu mleko z łyżeczki a z resztą jak będzie głodny to może i pociągnie.
Moja nadal nie pije sztucznego ale ja zaprzestałam podawać i próbować. Dziś dałam jej kaszkę na sztucznym, może się trochę przyzwyczai do smaku ? Szukam po prostu innej alternatywy bo na mleko liczyć nie mogę.

Limba moja za nic nie chciała butli, ale jak zostawiłam ją z teściową i mała zgłodniała, to pociągnęła ładie z butli, ale moje mleczko :tak: a w nocy na śpiocha też może załapać :tak:

ratunku! Michał po tej chorobie nie chce nutramigenu, pluje placze, kweka caly dzien, boze mam dośc, już trzeci dzień to trwa na poczatku myśląlam że to po prostu po chrobie jest taki ale bylo coraz gorzej aż dziś skapitulowałam i dałam mu Pepti i zjadł normalnie o 14 130 ml, potem o 17 130 ml po po kąpaniu 150 ml, a nutry zjadł od rana 50 ml w sumie!!!!! i co ja mam teraz zrobic? Zaraz go zacznie sypac pewnie a tej nutry nie chce tkąć, nawet w nocy max 100 wypijał. A najgorsze ze widac ze głodny bo wściekly jak osa, a jak sobie dziś pojadl to boze z powrotem aniołek..
poraźcie mi coś, jestem zalamana....

:baffled:
a to uparciuszek ;-)
współczuję, bo wiem co to znaczy głodne dziecko, które nie chce jeść :baffled: a może jednak po tym pepti już mu nic nie będzie :sorry2:

reklama
Joas-ja karmie piersia,ale czytalam sobie tutejsze zalecenia i np.zaecaja tu wode niskozmineralizowana,ktora mozna,ale nie trzeba gotowac-jedynie podgrzac.No,ale z mala alergiczka nie wiem czy warto ryzykowac....

Do góry