reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Mata ostatnio czytałam o ząbkowaniu i tam było napisane,że jeśli dziecko ugryzie Cię w pierś to trzeba ją dziecku wyjąć z buzi i powiedzieć: nie:no: i robić tak za każdym razem-nie wiem jak to jest w praktyce:sorry2:

Dzisiaj przy wieczornym karmieniu mówiłam tak za każdym razem jak mała mnie ugryzła. Nie zadzaiłało nawet przy dziesiątym ugryzieniu :-:)baffled:
mam wrażenie, że małej musi iść kilka ząbków bo wszystko strasznie gryzie... a na sutku zaciska ząbka, szarpie głowę do tyłu skrobiąc sutka ząbkiem :baffled::baffled::baffled:

reklama
Julia, ja tez o tej teorii słyszałam. Ale nie wiem, czy to działa i czy takie małe dziecko jest w stanie to zrozumieć i skojarzyć.

Mata, to może spróbuj ją pokarmić przez osłonki na piersi. Przecież ona Cię zagryzie. Mnie Wojtek ugryzł dwa razy i to mi wystarczyło. A jak Ciebie ciągle gryzie...:baffled::baffled:

Mamoot nie chcę karmic przez osłonki, bo mala będzie wtedy źle chwytałai już ciężko będzie się jej przestawić. Męki przecodziłam jak po porodzie jak po tygodniu odstawiałm osłonki, tak mocno ściskała, a co dopiero teraz z ząbkiem :sorry2: aż boję się pomyśleć co będzie jak jeszcze kilka wyjdzie :baffled:
już nawet próbowałam wytrzymac ugryzienie:szok:, bo myslałam, że zaraz znów zacznie ładnie ssać, ale tylko mocniej ugryzła, więc takie sado macho nie dla mnie :no:
pocieszam się, że na śpiocha jak karmię to nie gryzie :sorry2: no i może jej przejdzie... w sumie to 3 dzień mnie kąsa...

dziewczyny chciałbym wroocić do cyca bo mnie ten laktator wykonczy. jak to zrobic? Nie mam tyle pokarmu żeby na 1 karmienia wystarczyło a do tego on je na raty.

Michał je od 8-9 - 100 ml
potem około 12-13- je 100-150 ml
potem je 16-17 około 150-170 ml
potem je 19.30- 130-200 ml
potem je 24 - 150 ml
potem je 4-5 100 ml

ja odciągam rano 150 ml, potem w południe 100 m, raz po poludniu 100 ml i raz albo dwa razy wieczorem 100-150 ml. w sumie mam 400-500 ml czyli na 3 -4 karmienia. Ale np. dzis po poludniu wypił 200 ml mojego mleka. Nie wiem czy zakupić ten zestaw Medela co sie do cycka montuje, czy juz odpuścic i dawać mu ta butlą. W końcu za jakiś 1-2 miesiące wypadnie mi karmienie o 12 bo dam mu obiad i po południu owoce, wypdałoby zeby nie jadł mi o 4 tylko zjadł o 7 i wtedy bym mu butle dawala o 7 i np.o 10. Więc jakbym utrzymala ta laktacje jeszzcze z miesiąc na takim poziomie to byłoby mi latwiej. Nie wiem sama. jak myślicie. lepiej go meczyć tym cyckiem czy juz sobie odpuścić?

Zastanów się czy na miesiąc opłaca ci się taki wydatek bo lepszy laktator na miesiąc czy dwa ? Chyba że potem go sprzedaż ?

reklama
Do góry