reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Na zdjęciu to trudno się wyznać ale Maciuś ma coś takiego tylko bardziej rozlane ( ta wysypka jest na czerwonym i się zlewa) trochę koło ust koło ucha i na szyji

reklama
Głuszku! zycze duzo siły:tak:

Moja mała własnie posmakowała troszke jabłuszka... nie wiem czy dobrze zrobiłam, ze od tego zaczelam... ale powolutku niech przyswaja nowe smaki:tak:

Głuszku trzymam kciuki!!!

u mnie z jedzonkiem jest coraz lepiej:tak: Sinlac bardzo mi pomaga i nie ma już zaparć:-) nawet Karolowi sinlac zasmakował:szok::-D za to obije plują szpinakiem:-D:-D:-D
nie mogę się doczytać kiedy można wprowadzać buraczka?

Gluszku-jesli ta wysypka cerwienieje podczas placzu,a blenie np na spacerze to MOZE to byc tradzik niemowlecy-moja Maja miala i podobnie to wygladalo.

Głuszku kochana bardzo Ci współczuję :tak: mam nadzieję, że szybko zniknie i wróci do normy.
Ja stawiałabym na trądzik ale najlepiej iść do lekarza on postawi najlepszą diagnozę i zaczniesz leczenie. :tak:

aniknulka nie bylo cię trochę na forum wiec pewnie przeoczyłaś. U lekarzy byłam rożnych (pediatra, dermatolog i alergolog) i każdy mowi co innego. Kocepcje sa takie:
1. Tradzik
2. Od sliny
3. Alergia kontaktowa
4. Łojotokowe zapalenie skory
5. Alergia pokarmowa

Jeden kaze natłuszczac, drugi wyszuszać, jeden dal antybiotyk, drugi dał steryd.

Ja mam takie doświadczenie z marysia ze niestety lekarze gowno wiedza i jak sama nie znajde skąd to jest to nikt mi nie pomoże.

Wy nawet nie wiecie co ja przeszłam z moja Marysia i jak sobie pomysle ze znów przede mna jakies problemy to mnie szlag trafia.

generalnie stan jest taki ze po sterydzie mu to schodzi więc to raczej nie tradzik ani nie od sliny - wg mnie to alergia pokarmowa., od dzis jestem na diecie bezmlecznej, bezjajecznej, bez słdyczowej i zobaczymy, na razie mu nie daje mojego pokarmu tylko jeszcze wylewam. Dam mu za 3 dni jak się alergeny wypłukaja z oorgasnizmu - moze do tego czasu wysypka zlezie. i wtedy zobaczymy.

Ślina to zaostrza, placz zaostrza, w czasie snu i na polu blednie ale to normalne bo jak dziecko placze to szybciej kraży krew i dlatego to czerwienieje, tak samow cieple.

Ale wicie co mnie nie jest łatwo zlamac. Po przebojach z Marysią poradze sobie i z tą wysypka. Są gorsze choroby, nieuleczalne i przewlekle a z alergia da sie żyć...... a najważnijesze wiem że to mija bo moja marysia je juz prawie wszystko. Jeszcze ją sypie po czekoladzie i mleku i ma uczulenie na konserwanty.

Dzięki za wsparcie.

Przesrana ta alergia ale masz rację Głuszku , są gorsze choroby - najważniejsze o odkryć to coś . Trudno jest wykryć ale potem łatwiej z tym żyć. Życzę ci abyś szybko odkryła te świństwo detektywie i mały będzie miał gładką skórkę . Wydaje mi się że bardzo jest podobny do mamusi ?

reklama
mamy za soba 5 -6 łyzeczek jabłka z brzoskwinią i na dodatek jedzonego z ochotą:-Dmówie wam cierpliwosc nasz najlepszy dodadca.

sorki ze bez ogonków itpale z Antkiem na rekach pisze

Do góry