reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Magdziarko a nie ida mu zabki? Michal tez je bardzo mało teraz. Ale on jest grubas wiec akurat nic mu nie będzie....

Ja jakoś nie widzę, żeby coś się działo w tym temacie. W czwartek poproszę pediatrę( idziemy na szczepienie) , żeby zajrzała mu w buzie. Ale dziwne z tym jedzeniem, bo w nocy zjadł 210...tzn standardowo zjadł 100ml i koniec..ja mu smoka, on go zassał i ja wtedy podmiankę i wypił do samego końca.Z rana za to wypił 70 ml, robiłam kilka prób i podejść i po 20 minutach wypił do końca....Widocznie taki urok!

reklama
Magdziarko Dobrusia łądnie je też tylko w nocy. Wczoraj to takie cyrki już odstawiała, że karmiłam ją na stojąco bujając sie noa boki :baffled::szok::-D ale wzięłam się na sposób, usypiam małą, po jakichś 15 min. się budzi z głodu, więc ją szybko na śpiocha przstawiam i wtedy je ładnie :tak: ale robię tak tylko wtedy jak długo nie jadła, bo jak zjadła np. 1-2 temu, to odpuszczam, ale jak nie jadła od 4 godzin, to juz kombinuję, bo jest marudna, nie chce usnąć, ewidentnie jest głodna, a nie chce się przyssać :baffled:

To gratulacje , kolejny ząbek ( znaczy się pierwszy u Antosia a ogólnie to 4 ):-D:-D:-D Ja sprawdzałam dziś łyżeczką ale na razie nic nie stuka

Magda gratuluję ząbka. Mi ktoś powiedział, jak wypatrzyłam pierwszy ząbek, że mam stawiać flaszkę;-) Tak więc znam tylko to;-):tak:
Kuba do snu wypija wszystko z cyców i do tego jeszcze buteleczkę. I staram się nie karmić go częsciej niż co 3 godz. Czasami ustępuję, ale generalnie jak zaczyna marudzić podtykam mu herbatkę i się uciasza.

Magdziarko gratuluję ząbka :-D
A może mój Jasio nie ma apetytu bo idą mu zęby? Ostatnio mniej przybrał na wadze i rzadziej chce cyca :tak: boję się troszkę, że mi zmizernieje :-(

Gratulacje dla Antka!!!!:-D:-D:-D:-D

na jakiś czas zaprzestałam podawania pokarmów dodatkowych małemu.za porozumieniem z lekarzem zostawiałam jedynie soczki:tak: żołądek mojej niuni nie jest jeszcze przygotowany do posiłków stałych...

reklama
Aniknulko a patrzyłaś w buzię Jaśkowi..widać coś tam już. Bo wiadomo u nas do ząbka jeszcze kawałek czasu .. kreseczkę już widać taką mleczno - przezroczystą więc ząbek jest tuż tuż...ale jakby jeszcze go praktycznie nie ma.

No i nie udało mi się kupić Sinlacu.

Dziewczyny co radzicie w kwestii wprowadzania nowych pokarmów dla Antka. Skoro pluje to podac coś innego..bo ciągle jestem na etapie marcheweczki . Czy może zrobić na kilka dni przerwę. Nie chcę go zarzić do jedzenia

Do góry