reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Aniknulko poczekaj troszkę,skoro do pracy jeszcze nie wracasz to nie masz potrzeby się spieszyć:tak:

u mnie dynia z ziemniakami przeszła ładnie:tak: zero zaparcia i wysypki:tak:
do tego daje małemu parę łyżeczek soku jabłkowego i też jest dobrze:tak:

Mam do was pytanie - ile moze stac mieszanka? Tzn. jak zrobię i nakarmię małego i np. nie zje całej to czy jak mu dam za pół godzinki resztę to będzie ok? W ciągu godziny mogę zużyć to mleczko czy powinnam robić nowe? Mały mi zaczął robić kupy z dużą ilością śluzu i mi sie wydaje że moze to jest przyczyną że to mleczko nie jest zużywane od razu. Ile moze stac?

Głuszku u mnie na Nutamigenie jest napisane przygotowaną mieszankę zuzyć w ciągu dwóch godzin jeśli niemowlę zaczęło juz ją jeść i przestało to w ciągu godziny.

głuszku z tego co wiem powinna być zjedzona od razu....może rób mniejsze porcje i później w miarę potrzeb dorabiaj:sorry2: choć wiem że to nie jest takie łatwe...

reklama
dzisiaj dałam małemu brokuły z kleikiem kukurydzianym:tak: i kłopot w tym że chciałam dać malutko tak jak powinno się dawać a on narobił mi takiej awantury:szok: że nawet cycem nie mogłam go uspokoić:szok: i dałam mu praktycznie całą porcję:baffled: 80 g brokuł plus łyżeczka kleiku....
mam nadzieję że nic mu nie będzie i nie wiem co zrobię jutro on chce już jeść całe obiadki a ja nie wiem co robić:no: dodam że godzinę przed obiadem je cyca czyli teoretycznie jest nakarmiony:sorry2:

Do góry