reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Odstawienie dziecka od piersi to bardzo trudna decyzja.
Głuszku masz do przemyślenia poważna sprawę - z jednej strony mleko matki , choć nie wielka ilość jednak chroni malca przed chorobami , tym bardziej, że i w twoim przypadku jest podejrzenie alergii a z drugiej strony męczenie na siłę siebie i dziecka też nie jest dobrym wyjściem.
Jesteś dobrą mamą i na pewno się z tym uporasz :-)

Gluszku ja cie bardzo dobrze rozuimieim. Moj maly juz w szpiatlu nie chcial ciagnac cycusia. Niestety zostal od razu dokarmiony bo bardzo z wagi lecial. a ze on nie ciagnal ja tez nie mialam pokarmul. teraz jestesmy na nutramigenie. Na poczatku byl enfamil ale ze wyszla skaza diostalismy nutra dzisiaj bylam opo kolejna recepte i dostalam nutra 1 na dzien a nutra 2 na noc. Zobaczymy jak to bedzie ze spaniem w nocy.

Kasiau-moja mala tez strasznie kopie o dno wanny,ochlapuje siebie,mnie,lazienke-i sie cieszy:-)Ale tez sie obawiam czy jej te pietki nie bola....

Wczoraj podałam małemu gruszke williamsa ze słoika i zjadł pół:-) Chyba mu smakuje:tak:

Oj za szybko się ucieszyłam,na drugi dzień zjadł trzy łyżeczki,które następnie znalazły się na mnie....
Teraz znowu mu nic nie podaje bo znowu obraził się na łyżeczke:dry:po ostatnim przeziębieniu,łyżeczka mu się tylko kojarzy z lekarstwami:no:
Za jakieś pół miesiąca zaczne znowu ale od marchewki.Może dla Filipa jeszcze za wcześnie na zmiane diety:dry:

dzięki kochane, wiecie co robię? Sciągam mleczko, dosładzam troszke glukozą i pije. Myślę ze się za bardzo przyzwyczaił do dosładzanego sztucznego mleka (wcześnije pił NAN HA SENSITIVE i tez miał dosładzane). A dziś nawet dwa razy jadł pełny posiłek z cycusia. Może jakoś to bedzie.

reklama
Głuszku to super wieści :tak: oby Misiek polubił znów Twoje mleczko :tak: a swoją drogą to cwaniaczek, skoro mało słodkie, to nie je ;-):-D

u nas dalej nieciekawie z mleczkiem... już go jest ciut więcej, ale bynajmniej nie z powodu przejścia kryzysu laktacyjnego... mała jakby zapomniała jak się dossać :baffled:
płacze, wije się, pręży, a cycuś w buzi, tylko zassać się... a głodna jest na pewno, bo mocno cmoka piąstkę i moje palce, a nawet ciągnie policzek jak jej podstawię i to tak mocno, że robi mi prawie malinkę :szok:
muszę się nieźle nagimnastykować, żeby się zassała, a jak mi się już uda, to mała ciągnie bez końca, a jak się oderwie niechcący, to znów płacz i cała zabawa od początku...
do tego uwielbiała karmienie na leżąco, a teraz ciągle na rączkach i nie ma mowy o odłożeniu po karmieniu, bo płacz niesamowity, najchętniej to spałaby jak dawniej przy cycusiu...
już nie wiem o co chodzi :-:)confused:

Do góry