reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

hm...moja wytrzymała 5h - byłam cały dzień na konferencji - mojego mleka starczyło na dwa karmienia; potem miała dostać sztuczne - nie chciała i nic jej do tego nie przekonało :baffled: - zjadła jak przyjechałam :-( no i odrobiła w nocy...

co dziwniejsze dzień wczesniej udało mi się dwukrotnie nakarmić ją sztucznym :baffled:

cykam się strasznie bo wyjeżdżam na 3 dni - póki co plan jest taki,że w razie czego Piotrek przyjedzie z bąblami do Białegostoku...

reklama
Ja Kubie dałam dzisiaj taką łyżeczkę od herbatki jabłuszka dso spróbowania. Ale mlaskał i tylko pysia otwierał po jeszcze:-). Mam nadzieję, że nic mu nie będzie. Jak będzie OK to będę mu powoli podsuwała coś nowego:tak:

tak jak wcześniej podejrzewałam kaszka ryżowa zapiera troszku małego więc odstawiłam i zobaczę efekt po kleiku kukurydzianym:sorry2:
za to jabłuszko tarte smakowało wyśmienicie:tak: był oczywiście płacz że tak mało:-)

Mamoot ja wprowadziłam jedną butlę miesiąc temu głownie z powodu niskiego przyrostu i za zgodą lekarza...powoli ale to bardzo powoli zacznę wprowadzać dodatkowe posiłki:tak: został mi już tylko miesiąc i wracam do pracy....
raz podałam tarte jabłuszko i dwa razy kaszkę na mleku:tak: i zaczełam uczyć małego pić wodę i na szczęście mu smakuje:tak:

Ostatnia edycja:
Kasiu samą wodę:tak: przegotowaną wodę mineralną:tak: chce go nauczyć pić wodę bo później byłoby mi trudno a wiadomo samych słodkich napojów lepiej nie podawać ze względu na ząbki...
Karol uwielbia wodę mineralną i czasem woli jej się napić niż soku:tak:

Ja Filipowi podałam wczoraj troche kaszki ryzowej z łyzeczki ale pluł!!Miał ją na rzęsach i w nosie:szok::-DJeszcze łyżeczce dajemy spokój:dry:A kleiku też mu po trochu dorzucam do mleczka ale nie widze po tym różnicy w spaniu czy dłuższych przerw w karmieniu:no:

Ja sie zgadzam z Lorcią. Najlepiej podawać samą wodę. Mój Wojtek pił zawsze wszystko bez cukru, i wodę i herbatę. I tak mu zostało :-)

reklama
Ja też się zgadzam z tą wodą i słodyczami bo jak dzieciak za wcześnie zje to potem wybrzydza- niestety są ciotki które kupują czekolady i cukierki i ciężko i m to wytłumaczyć. Ja nawet nie kupuję do domu chipsów ani cukierków ze względu na starszą bo ona się nie mieści w ani trochę w tych siatkach centylowych.

Do góry