reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Lorcia z czy twoje dzieci piły kiedykolwiek Nutramigen? Jeśli coś śmierdzi to da się to zjeść nie czująć tego zapachu ale z zapachem jest to nie do strawienia. Są różne dzieci ale jeszcze nie słyszałam żey jakies jadło Nutra łyżką nie we flaszce czy w kubku zamknietym. No ale moze Antoś będzie jadł :) tego Magdziarce życzę.

reklama
głuszku nigdy nie musiałam stosować nutramigenu na szczęście samo mleko HA wystarczyło.....pewnie masz rację pisząc że lepiej podawać w butli bo ja tego nie wiem więc wierzę na słowo:tak:
ale kto wie może Antoś nas zaskoczy:-)

Dziewczyny, mam takie pytanie z innej beczki. Staram się odciągać Małej pokarm - mam ręcznego Avent Isis, ale od jakiegoś czasu ciężko mi odciągnąć, mimo że jak Tosia pije, to aż tryska mleko...a przy laktatorze jest kiepsko z wypływem. Macie może jakieś rady?

Ewcia ja odciągam w łazience - puszczam wrząca wodę i w takiej wysokiej temperaturze lepiej pokarmi wypływa. Albo jak masz czas to wejdź do wanny. I zrób delikatny masaż piersi prysznicem.

Ewcia ja jakis czas odciągałam aventem, zauwazyłam ze trzeba sie zrelaksowac i nie byc spietą, a po prysznicu to mi mleko ciurkiem kapało i wtedy łatwiej było odciągnąć:tak:
Ja też mam pytanie bo Filipo jest na bebilon pepti1 no i mi pediatra powiedział,że mogę powoli wprowadzać 2, a na opakowaniu jest napisane,że powyżej 5 miesiąca...Nie chce żeby małemu zaszkodziło bo długo się przyzwyczajał do 1, i ładnie robi kupe itd. I teraz nie wiem co zrobić...

Julio!
Ja małego dokarmiam też bebilon pepti 1 . i jak byłam ostatnio u doktorki to powiedziała że przy następnym szczepienu przejdziemy na 2 . Czyli około 5 miesiąca. Powiedziała że jeszcze zawcześnie.

reklama
my juz na 2 lecimy i kaszkach;-) i tych z butli i z łyżeczki. Był u nas już rosołek, marchewkowa z ryżęm, dynia z ziemniaczkami i kapuśnaczek(wersja mało kwaśna):sorry2: normalnie sie musiałam z Zuza dzielić bo wścieklizny dostawala ze ja jem a jej nie dałam. Była już tarta marchewka i jabłuszko i nawet budyń! Soki u nas codzienny napój teraz. Jestem w szoku jak mała wcina wszystko:szok: i wogóle sie nie krzywi a wrecz sie domaga:sorry2:i póki co nie pluje jedzonkiem

Do góry