reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

własnie biore sie za Michała bo ma juz 10 zebow i trzeba ograniczac to nocne jedzenie szcególnie ze on nie chce jesc rano wiec mysle ze to czas najwyzszy, dzis w nocy dałam mu na 150 mleka a nie na 180 jak do tej pory i chyba bede tak zmniejszac. Juz wprowadzilismy pare produktów i Michał znowu je jak smok
od 8 do 9 - 150-200 ml mleka z kaszka i owocami
11.00 - jabluszko z kleikiem ryzowym
15 - zupa
17 - owoce 130 ml
20 - kolacja 240 ml takie jak rano
To mysle ze mu kurde starczy!

reklama
od 8 do 9 - 150-200 ml mleka z kaszka i owocami
11.00 - jabluszko z kleikiem ryzowym
15 - zupa
17 - owoce 130 ml
20 - kolacja 240 ml takie jak rano
u nas prawie identycznie tylko rano 210ml samego mleka (nie chce z kaszka) i to samo wieczorem...i wiecej owockow bo bardzo lubi...tez myslalam ze wystarczy i noca juz nie musialby jesc ale nie moge oduczyc :-(probowalam zmniejszac jak Ty Gluszku to budzi sie za godzine i dopomina o jeszcze:baffled:a jak probuje oszukac woda smokiem czy czymkolwiek to jest taki placz az sie zanosi...juz nie mam pomyslow na wyeliminowanie tego nocnego karmienia:-(

Wilmku a o której twoj je w nocy?
ostatnio ok 12 i 1-2 jak dawalam mniej (wczesniej 3) 11a potem spi do rana tzn 6-8 bo moje dziecko nie wstaje o stalej porze tylko jeden dzien 8 a drugi np 5:30 zeby sie mama nie przyzwyczaila przypadkiem ;-)
jakby mi sie udalo wyeliminowac chociaz to drugie jedzenie to bylabym szczesliwa:tak:

widzisz mój młody śpi mi do 4-5 wiec w sumie duzo godzin przesypia ale jak by jadl caly posilek rano to bym sie nie czepiala a on ewidentnie nie jest wtedy glodny. I dzis mi kurde brzydka kupe zrobił i pierdzi go teraz przez sen. ciekawa jestem co tym razem bedzie..... Czy gazy moga byc objawem alergii? Kurde rano wygżebał skąś i pojadł ciastoliny kawałek :wściekła/y: - chyba to od tego takie sensacje teraz.

widzisz mój młody śpi mi do 4-5 wiec w sumie duzo godzin przesypia ale jak by jadl caly posilek rano to bym sie nie czepiala a on ewidentnie nie jest wtedy glodny. I dzis mi kurde brzydka kupe zrobił i pierdzi go teraz przez sen. ciekawa jestem co tym razem bedzie..... Czy gazy moga byc objawem alergii? Kurde rano wygżebał skąś i pojadł ciastoliny kawałek :wściekła/y: - chyba to od tego takie sensacje teraz.
to ladnie Michal spi...ale rzeczywiscie moglby sobie przesunac to jedzenie jak i tak rano nie chce...moze uda sie go szybko przestawic...tego zycze :tak:
bruno wstaje rano bardzo glodny ;-)
moze nie bedzie innych efektow uczulenia na ciastoline oprocz tej jednej brzydkiej kupki..bruna kiedys wysypalo po kawaleczku "newsweeka":-ptak to jest jak sie zjada wszystko co sie znajdzie na podlodze:-p

reklama
A u nas brzydkie kupy zielone.....może dlatego że Antoś nie je stałych pokarmów od kilku dni, tylko mleczne ksze i nutre. Wcześniej były zbite takie pomarańczowo brunatne Co jak myślicie? Głuszku specjalisto?

Ostatnia edycja:
Do góry