reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

reklama
Wczoraj Maja wypila z 50ml mleka,dzis juz nie....
Za to na szczescie dzis wszystko inne ladnie jadla.

Głuszku kochana ...od jakiegoś czasu daję Antkowi deserki takie z twarożkiem i nic się nie dzieje..zdecydowałam się podać zamiast kaszy ryżowej na nutramigenie , kaszę mleczno ryżowa ..daję ją od ok 2 - 3 tyg dwa razy dziennie i buzia gładka ..myslisz że mogę już całkowicie wyjść z nutramigenu?

niby sie zaleca takie wprowadzanie nabiału: masło klarowane, masło, jogurt, twarożek, ser żółtym, mleko HA, mleko modyfikowane i mleko krowie.
Ja przy Marysia pominelam masło klarowane, dalam masło potem jogurt, twraozek i ser. Wszytsko sie przyjeło ale utknelismy na mleku i zadne nie przechodzi. Nie ma juz liszjaów ani wysypek ale po kazdym robia sie jej szorstkie policzki i to dopiero po 2-3 tygodniach picia. wiec pije mleko zwykłe ale sporadycznie na zasadzie jakiegos koktajlu ale nie jako skłądnik diety.
Mysle ze mozesz spróbowac jak nie zrobisz tego to sie nie przekonasz. Tylko chyba lepiej jakies HA a nie krowie. tak mi sie wydaje. albo zwykłe modyfikowane jak dalejsz kaszki mleczno - ryzowe i jest ok

reklama
my sie przed Michałem musimy chowac jak jemy. az mi sie serce kraje.... ale cóz zrobic... to przeciez dla jego dobra....
u nas tak samo..bruno jak widzi ze jemy lub robie jedzenie to przybiega i "mniam da" i coraz glosniej az cos dostanie...musze zawsze miec dla niego jakis owoc lub chrupka cos co mu wolno zjesc..

Do góry