reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie piersią/butelką a potem inne jedzonko

Agusia, ja na razie odstawiłam czekoladę, orzechy, cytrusy i mleko. Nic nie zeszło.:baffled:

Moniczko ja jak odstawiłam te wszystkie rzeczy które przypuszczałam że go uczulają to smarowałam mu zmiany na skórze maścią robioną na receptę i oczywiście Zyrtec do tego. Bo samo nie chciało zniknąć. Szybko zeszło. I teraz od trzech dni zaczęłam dawać joguty i wysypka się pojawiła ponownie więc na pewno nabiał:-( A jak to wyleczę to za kilka dni wprowadzę czekoladę i zobaczę czy to też uczuli

reklama
Ja tez co jakis czas daje małej pół żółtka :tak:

a mój niejadek wsunął wczoraj 130 ml sinlacku z sokiem malinowym :szok::szok::szok: musiałam jej 2 razy dorabiać :tak: a po 1,5 godzinie cyca jeszcze pociągnęła :szok: a wcześniej to jej wcisnęłam z 40 ml i to był sukces :sorry2:
nie wiem jaki jeszcze sok małej dawać (tzn. dodawać, bo soków nie pije tylko wodę ;-)). Teściówka ma jeszcze z porzeczek, wiśni, śliwki chyba i truskawkowy :dry:

Bbakania-jesli np chodzi o mrozonki ze sklepu to tez sa zdrowe,ale tylko takie,ktore sa bez dodatkow np.smietany-samo warzywko.No i nie moga byc posklejane w grudy,bo to znaczy,ze byly rozmrozone i zamrozone ponownie lub zle przechowywane.
A przed podaniem polowy zoltka trzeba jajko gotowac 10 minut:-)

Bbakania, ja tez myślę, że mrożonki są dobre.
A pół żółtka daję rozgniecione widelcem do obiadku.

Agusia
, nie chcę zapeszać z tym uczuleniem, ale coś się zmieniają te czerwone plamy - jest ich mniej i są mniej suche. A maść tez mamy robiona na receptę.
Kiepsko, że u Kacperka to nabiał, ale najważniejsze to znac alergen. Z resztą często z czasem takie uczulenia mijają.

Agusia, nie chcę zapeszać z tym uczuleniem, ale coś się zmieniają te czerwone plamy - jest ich mniej i są mniej suche. A maść tez mamy robiona na receptę.
Kiepsko, że u Kacperka to nabiał, ale najważniejsze to znac alergen. Z resztą często z czasem takie uczulenia mijają.

Mam nadzieję zę to uczulenie z czasem minie. Bo ciężko wytłumaczyć Kacprowi że nie może mleka czy jogurtów za którymi przepada. I jak tylko zaczyna wszystko zanikać to upomina się:-(

Filip często ma atopowe zmiany ale tylko na buzce, i jak coś wprowadzam i jak jest tylko na pepti to też,sama już nie wiem,ile my już razy zaczynaliśmy od początku!!:no:
Cały czas podaje mu zyrtec i jak zmiany wyjdą smaruje je raz elocomem,na drugi dzień znikają:baffled:
Już sama nie wiem co ja mam synowi dawać,czyżby na wszystko był uczulony:confused:

Agusia, no właśnie o tym myślałam, że jak to dziecku wytłumaczyć, że czegoś nie wolno mu jeść. Szczególnie, że Wojtek tak bardzo lubi jeść.
Mam nadzieję, że jednak Kacperkowi z wiekiem to minie.

Julcia
, to u Was niewesoło w tym uczuleniem.:baffled:

reklama
Do góry