reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

reklama
Zmienilam juz Gracjankowi mleczko z 1 na 2-dla glodniejszych dzieci,na poczatku mieszalam je,a teraz daje mu juz tylko 2 i nie mamy rewelacji z brzuszkiem(odpukac:-D)Mlody wciaz budzi sie w nocy na mleczko(270 ml),a rano tez dopisuje mu apetyt,bede go karmic w nocy dopoki bedzie tego potrzebowal:tak::tak:
Wasze malenstwa tez budza sie w nocy na jedzonko??

mysia ładnie Gracjanek wcina :-) u nas zazwyczaj 120ml na raz, czasem wypije 150-180ml, ale to tylko jak podam zwykle mleko, a nie to na alergie. i tez juz mleko nastepne wprowadzilam - jeszcze mieszam, bo mi zostały 3 puszki jedynki. młody w nocy budzi sie tylko na smoczka, albo herbatke, albo wcale sie nie budzi. wiec ostatnie karmienie jest 19.30-20.00 i potem dopiero 6-7.00

mysia u nas pobudki tez w nocy, i jedzenie też, przez tydzień dostawał jedzenie o 4 nad ranem i myślałam, że już tak będzie, a w sobotę obudził się o 1 i się drze, poszłam do niego, biorę na ręce, noszę, niby zasnął, położyłam, dałam smoka i za chwilę znów, no to wzięłam go do siebie do łóżka, kręcił się zasypiał, aż wreszcie awantura no i wymiotuje. O 1:30 się kąpałam, później dałam mu jeść i poszedł dopiero spać. Więc już teraz nie kombinuje tylko daje mu jeść jak się obudzi w nocy. U nas mało jedzenia idzie w nocy, czasem 150, ale na wieczór przeważnie 370ml. No i rano dopiero je o 9.

ale Juri duzo zjada:szok::szok::szok: Blanka maks zje 210ml rano i to w dodatku na dwie raty:tak: a tak w dzień przeważnie 150ml.. w nocy sie nie budzi juz od baaaaardzo dawna..mam nadzieje ze tak juz jej zostanie:tak:spimy od 8 do 6 czasem7:-)

ewelinka Blanka taki sam śpioch jak mój borys. a ja robie jeszcze tak, że o tej 6-7 rano go karmie i przewijam, a potem wkladam z powrotem do łozka i spimy jeszcze do 8.30-9.00 :-)

no kolacyjka całkiem niezła mu wychodzi, ale on zjada aż 4 posiłki butlowe. Rano 150-200, w południe 210-250, na kolację przeważnie 370, a w nocy 120-150. Czasem między wierszami wciągnie słoik, a czasem pół. Zaczęłam, dawać mu już dwa razy dziennie, żeby prędzej mu ta nauka szła. Dziś wcinał równo łyżeczką i szeroko pyszczek otwierał.

ewelinka Blanka taki sam śpioch jak mój borys. a ja robie jeszcze tak, że o tej 6-7 rano go karmie i przewijam, a potem wkladam z powrotem do łozka i spimy jeszcze do 8.30-9.00 :-)
My to śpimy na ogół do 10tej nieraz do 11stej no ale czasem i o 8 juz pobudka na dobre:tak: Blanka po mnie taki śpioch:) w dzień tez duzo śpi..między spaniem wytrzyma max 3 godziny i juz jest wtedy taka marudna, że szok:sorry:
no kolacyjka całkiem niezła mu wychodzi, ale on zjada aż 4 posiłki butlowe. Rano 150-200, w południe 210-250, na kolację przeważnie 370, a w nocy 120-150. Czasem między wierszami wciągnie słoik, a czasem pół. Zaczęłam, dawać mu już dwa razy dziennie, żeby prędzej mu ta nauka szła. Dziś wcinał równo łyżeczką i szeroko pyszczek otwierał.
Blanka tez je 4 posiłki mleczne..oprócz tego o 10tej jakiś owoc..najlepiej lubi banany lub brzoskwinie:) a o 16stej obiadek..ale zje pół słoiczka:tak:

reklama
u nas zaraz będzie strajk głodowy i znów będę włosy rwała, że nie chce jeść. Czy któreś z dzieciaków ma podobnie, zjada przez jakiś czas kosmiczne ilości a później gęba na kłódkę.

Do góry