dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!!!
w związku przez tą chorobą jesteśmy już całkiem bez cycusia, nie obyło to się bez płaczu ale tylko z mojej strony:--(
Cypol w nocy jak się budzi to dostaje wodę do popicia i idzie dalej w kimono, Piotrek go tak nauczył i tak jest ok, budzi się tylko raz.
Ale jak go karmić w dzień???
rano koło 8 dostaje kaszkę potem o 11-12- deserek lub biszkopty z soczkiem, potem koło 15 obiadek i na wieczór o 19 kaszkę,a w międzyczasie pije soczek lub wodę. mi się wydaję że to mało ale on nie chce takiego mleka z butelki. a jak mu już dam jeść to zjada wszystko.
Co mam zrobić????
Moja kuzynka miala tak ze odstawiajac dziecko od piersi podawala mu w zamian duzo mlecznych posilkow, bo samego mleka tez nie chcial jesc z butelki ale on mial wtedy juz roczek...
Jesli twoj maly nie chce pic z butelki to podawaj mu lyzeczka kaszki mleczno ryzowe, a na mleku modyfikowanycm tez mozesz cos rozrobic np kleik ryzowy, albo kukurydziany, ewentualnie dorzucic do tego odrobine owoca i juz masz posilek mleczny
Ja robilam Mackowi tez cos w stylu koktajli na mleku modyfikowanym - po prostu dorzucalam do mleka zmiksowane owoce i to juz zmienia smak jedzenia
pbg - i po mleku śpi Ci do rana?
Pytam ogółem, co dajecie na noc dzieciom, kaszkę czy mleko?
Dziś może na próbę dam młodej modyfikowane na noc. Ale co? samo mleko czy z kaszką?
Ja daje na noc samo mleczko zageszczone skrobia ziemniaczano kukurydziana po kaszce maly zle spi bo go boli brzuszek