reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie pełne miłości butelką z mieszanką :-)

dziewczyny ratunku!!!!!!!!!!!!!
w związku przez tą chorobą jesteśmy już całkiem bez cycusia, nie obyło to się bez płaczu ale tylko z mojej strony:-:)-(

Cypol w nocy jak się budzi to dostaje wodę do popicia i idzie dalej w kimono, Piotrek go tak nauczył i tak jest ok, budzi się tylko raz.
Ale jak go karmić w dzień???
rano koło 8 dostaje kaszkę potem o 11-12- deserek lub biszkopty z soczkiem, potem koło 15 obiadek i na wieczór o 19 kaszkę,a w międzyczasie pije soczek lub wodę. mi się wydaję że to mało ale on nie chce takiego mleka z butelki. a jak mu już dam jeść to zjada wszystko.
Co mam zrobić????

Moja kuzynka miala tak ze odstawiajac dziecko od piersi podawala mu w zamian duzo mlecznych posilkow, bo samego mleka tez nie chcial jesc z butelki :no: ale on mial wtedy juz roczek...
Jesli twoj maly nie chce pic z butelki to podawaj mu lyzeczka kaszki mleczno ryzowe, a na mleku modyfikowanycm tez mozesz cos rozrobic np kleik ryzowy, albo kukurydziany, ewentualnie dorzucic do tego odrobine owoca i juz masz posilek mleczny :tak:
Ja robilam Mackowi tez cos w stylu koktajli na mleku modyfikowanym - po prostu dorzucalam do mleka zmiksowane owoce i to juz zmienia smak jedzenia :tak:

pbg - i po mleku śpi Ci do rana?

Pytam ogółem, co dajecie na noc dzieciom, kaszkę czy mleko?
Dziś może na próbę dam młodej modyfikowane na noc. Ale co? samo mleko czy z kaszką?

Ja daje na noc samo mleczko zageszczone skrobia ziemniaczano kukurydziana :tak: po kaszce maly zle spi bo go boli brzuszek

reklama
Ale duże porcje mleczka wypijają wasze dzieci:szok: jak Matik zostanie z babcią i nie ma cyca to max 130ml wypije:confused: dostawał przez jakiś czas kaszkę na kolację i tej potrafił po cycu nawet 180ml wypić, potem coraz to mniej a teraz nie daję mu kaszki bo musiałabym mu na siłę wciskać. Nie było różnicy w nocnym spaniu. Wczoraj dostał modyfikowane z łyżką kaszki na kolację, wypił 100ml i dawno tak dobrze nie spał, aż wstawałam patrzeć czy jeszcze jest w łóżeczku;-):szok::szok: były tylko 2 pobudki o 1 i o 4, a potem spanie do 7:-) dzisiaj też spróbujemy z mleczkiem:tak:

Cypol powoli przyzwyczaja się do mleka, ale nie przez smoczek tylko przez taki ustnik jak z niekapka.
Rano wstaje to wypija już koło 100 ( a pił 40) potem jemy kaszkę 150 ale taką gęstą, potem deserek, obiadek, znowu mleko i na noc o 19:30 kaszkę 150 i o 20 moje dziecko śpi i przesypia całą noc do 7, a jak się w nocy przebudzi to dostaje wody do popicia. mój mąż go tak ładnie nauczył i chwała mu!!!

Cypol powoli przyzwyczaja się do mleka, ale nie przez smoczek tylko przez taki ustnik jak z niekapka.
Rano wstaje to wypija już koło 100 ( a pił 40) potem jemy kaszkę 150 ale taką gęstą, potem deserek, obiadek, znowu mleko i na noc o 19:30 kaszkę 150 i o 20 moje dziecko śpi i przesypia całą noc do 7, a jak się w nocy przebudzi to dostaje wody do popicia. mój mąż go tak ładnie nauczył i chwała mu!!!

no widzisz nie ma co się martwić Cypek nie da sobie zrobić krzywdy

jezyk no i super ze wam sie wszytsko uklada :tak: twoj maluszek nie lubi pic przezsmoczek ale to i lepiej dla was bo nie bedziecie miec problemow z odstawieniem ;-)
Moj butelke kocha ponad wszytsko... gdy dostaje jakis posilek lyzeczka to po godzinie od posilku domaga sie mleczka z butli :-p az strach pomyslec co bedzie sie dzialo jak przyjdzie czas na rozstanie z butelka :tak:

Miłoszek pije mleko tylko do jajecznicy a tak to w dzień wogle.Poza tym daję mu mleko BEBIKO 3R i budzi mi się w nocy. Ale w dziwny sposób bo przez sen prosi o mleko. Daję mu a później odrzuca butle i zasypia od razu.Śpi mi tak do 7-8 rano.

reklama
Do góry