reklama
karmie tylko jedna piersia odkad druga stwardniala jak kamien i splaszczyl sie sutek ehh katorga i bol dopiero wczoraj moj maz pogniótł mi ja tak ze zaczelo znowu leciec mleko dzieki bogu...laktator NUKa niby bardzo drogi a kurde nic nie wyciagnal a dzis tesciowa kupila mi zwykla gruszke w aptece i idzie jak z rynny...
U mnie 1 dzień w szpitalu był straszny, bo mała nie mogła złapać cycka, mam za małe brodawki, ale położna w szpitalu poradziła mi nakładki silikonowe. Na początku nie bardzo nam szło, ale w końcu załapała. Teraz nawet nie chce ssać piersi bez nakładki. Ssie około 20-30 minut a później śpi 3-4 godziny, w ciągu dnia zdarzy jej się maksymalnie 4 godziny czuwania, a w nocy po kąpieli przesypia 6-7 godzin. Nie muszę jej dokarmiać, bo po moim pokarmie śpi jak zabita, czasami daję jej herbatkę z kopru, jak widzę, że ma problemy z kupką, za to bączki puszcza niesamowite ;D Jeżeli chodzi o odbijanie to mojej Niuni nie za bardzo wychodzi, musiałabym ją godzinami nosić, przeważnie jej się ulewa jak leży na boczku. Zauważyłam, że często ma czkawkę, ale nie wiem z jakiego powodu, zapytam się lekarki za 2 tygodnie.
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Czkawka jest normą,mó mały ma kilka razy dziennie! To przez niedojrzałość układu pokarmowego...z odbijaniem też różnie bywa...
iwona-arch
Mamy lipcowe'06 Fan(ka)
Moj Brianek tez czesto ma czkawke...z reszta jak byl w brrzuszku tez zdarzalo mu sie to bardzo czesto.Dzisiaj od okolo 12 prawie caly czas jest rozbudzony...spal w sumie moze 4 godz..jest bardzo ciekawy wszyskiego w okół...potrafi godzine patrzec np.w kolorowego slonikal.szybko tez sie nudzi...musze go nosic po domu i pokazywac wszystkomam nadzieje ze w nocy bedzie odsypiali ja tez troszke sie wyspie
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
...moje dzidzi jest tak zmęczone upałami,że dziś nawet płakał przy cycu,taki był śpiący,a nie mógł zasnąć...
reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
...a poza tym jak jest głodny to musi dostać cyca NATYCHMIAST,inaczej wrzeszczy strasznie! Mały terrorysta a jak się już dorwie to tak ssie,że mało mi piersi nie urwie,normalnie jakby chciał połknąć sutek :laugh: W ciągu tygodnia zrobiły mu się takie wałeczki na nóżkach i rączkach i pełne polichy,że aż się boję jak on tak będzie tył