reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

izka_sz zalezy ile wypija tego mleczka. Adas je co 2 godz po 120ml. Po nocy jak dlugo spi np 7-9godz to zjada nawet 150ml i czasami 150 na wieczor. Wiadomo sa takie dni ze chce tylko 60 i starcza mu to na 3godz (ale jest to sporadycznie). Moj tez jest chudziutki ale wydaje mi sie ze to daletego ze strasznie fika, caly czas chodza mu nozki i raczki wiec spala te kalorie, wazne zeby maluszki przybieraly odpowiednio na wadze.
Czemu musisz karmic co 3godz?

reklama
Kochane u Nas rewolucja!!!

Mały zjada w końcu tyle ile trzeba :D i zrobił dziś piękną kupkę :) sam... bez czopka i innych wspomagaczy typu termometr i kupka w końcu nie była zbita tylko cała miękka!!!:tak: oczywiście dalej podaję mu Debridat.... podejrzewam, że ta zmiana to zasługa przejścia na Bebilon Pepti...z Nutramigenu :tak:i w końcu nie zostawia nic w butelce... zjada co 3, albo 4 godzinki 130 ml a na noc 160 i czasem w ciągu dnia też :) no i herbatkę rumiankową polubił... wprawdzie zrobienie kupki poprzedzone jest całodziennym stękaniem, ale robi ją w końcu sam:tak: czasem tylko masuję mu brzuszek i podnoszę nóżki do brzuszka, żeby jelitka lepiej popracowały. Ufff... jestem już spokojniejsza.... bo to jego "niejadztwo" i zaparcia spędzały mi sen z powiek.

adas13 musze bo lekarz kazała bo mała mało przybiera na wadze i mało poprostu je taka jest chudzinak ze szok ale ostatnio sie poprawiła i wypija 100ml mleka ale nie zawsze.

CzarnaAnutka nasze gratulacje z okazji pieknej kupki :-D takie niby glupie rzeczy a jak ciesza ;-) Dobrze ze zaczyna sie wszystko normowac.

izka_sza pytalas sie lekarza o mozliwosc ziany mleka?

Dziewczyny od kiedy zaczynacie wprowadzac nowe pokarmy dla maluszkow??

izka_sz a może zaproponuj małej częściej mleczka? Może lekarzowi chodziło o rodzaj mleka a nie firmę. Podpytaj jeszcze. Dziewczyny pisały, że czasami dziecku po prostu dane mleczko nie smakuje i je go mniej.
madzik1388 gdzieś tam wyczytałam, że od czwartego miesiąca powinnyśmy (te co karmią tylko piersią) wprowadzac kaszki z glutenem. Jak znajdę gazetę to napiszę co i jak.

Karmienie po 4 miesiącu życia:
Kaszki
Według najnowszych zaleceń pediatrów, kaszki zawierające gluten stanowią niezwykle ważny dodatek do posiłków dla dzieci karmionych piersią, które rozpoczęły właśnie 5. miesiąc życia.
Jak się karmi mleczkiem modyfikowanym to podaje się kaszkę glutenową miesiąc później.

Madzik ja mam zamiar zapytac za dwa miesiące pediatry co mogę podawac.

Ja planowałam podować małemu nowości około 5 miesiąca (karmię tylko piersią) ale w marcu spytam pediatry co i kiedy wprowadzać;-) wtedy zobaczymy

reklama
Po nocy jak dlugo spi np 7-9godz

:szok::szok::szok: bardzo ładnie śpi
Ja się cieszę jak zaśnie na 3-4 godz w nocy a w dzień to nawet 2godz. mnie cieszą:tak:
Nadal karmię piersią ale powoli mam dość może dam radę do końca 3 miesiąca.
Szymonek je średnio w ciągu dnia co godz. czasem 2 a czasami co 30min sama nie wiem czy on jest głodny ale jak tylko zaczyna marudzić to dostaje pierś czasami mi się wydaje że on wcale ni chce jeść tylko lubi się przytulać.
Mnie jednak nie opuszcza strach że on jest głodny i przez cały czas w głowie siedzi to co powiedziała wtedy lekarka „on jest wygłodzony, niedożywiony” chyba już się tego strachu nie pozbędę póki będę karmić go piersią ale strasznie mi szkoda przestać karmić.
Mleko chyba mam ale czy on się najada to nie jestem pewna.
Ostatnio na ważeniu w ciągu tygodnia przybrał 250g na samej piersi, wcześniej nie przybierał nic póżniej tylko 100g czyli się poprawiło.:tak:
Szymonke bardzo krótko sskie czasami tylko kilka minut nawet nie 5 może przez to że nie daje mu porządnie zgłodnieć

Ostatnia edycja:
Do góry