reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych Maluszkow

adas13 za dzieckiem nie nadążysz raz jest grzeczne jak aniołek :tak: a innym razem jest troszkę mniej grzeczne :baffled: trzeba to przetrwać i już. :happy:
Patrząc na moje notatki (zapisuje wszystkie karmienia) taki kryzys trwa ok. tygodnia u mnie chyba już minął jak nakarmiłam Szymonka o 23.30 to później było tylko karmienie o 3.15, 6.45 i teraz nadal śpi a jak już czekam jak się obudzi bo mi zaraz pierś rozsadzi a szkoda mi ściągać laktatorem.
Coś już kwili w łóżeczku. :blink:
Dodam jeszcze ze całą noc śpi w łóżeczku budzi się na karmienie które trwa max 30min czasem 15mi kładę go i dalej w kimono.:-)

reklama
U nas chyba zacznie sie karmienie przez butle, mala przy cycu sie zlosci i placze, a przy butli ladnie ciagnie. Chyba sie juz tak nauczyla, bo 2 razy dziennie dostaje butle, poniewaz musze jej leki na kolke podac, i chyba z butli jej lepiej leci, tylko dziwne, bo w nocy ladnie ciagnie

madzik1388 a trzeba te leki przez butle podawac?
Może łyżeczką się da albo bezpośrednio do dziobka?
Ja od wczoraj rana nie podaje butli. Ale u mnie nie było problemu, mały żarłok był taki głodny, że dla niego nie ma różnicy butla - cyś.

clue no wlasnie jak jej same podaje to wypluwa i nic nie polyka, a to jest spora dawka tego leku, ale dzis ja tak obserwowalam i chyba to przez brzuszek, bo zaczyna plakac, zaraz przestaje i znowu pije, a ja slysze jak jej sie w brzuszku przelewa, juz sama nie wiem

I sie stalo, wczoraj wieczorem malenstwo zaczelo wymiotowac, i nie chcial cycka bo mu nie smakowalo :-( znowu go banany uczulily :wściekła/y: wiec podjalam szybka decyzje i podalam Aptamil czyli sztuczne mleczko. Wiem ze niby cycus jest najlepszy, ale jaka roznice widzie w dziecku :szok:, wreszcie spi spokojnie :tak:, nie ulewa nie wspominam juz o wymiotach. Jest taki spokojny :-) Dzisiaj sprobuje mu zmiksowac mieszanke z cycusiem, zobaczymy czy bedzie dobrze.

Tajchi u nas pierwszy w trzecim tygodniu był książkowy mały albo płakuniał albo był na cycu normalnie nie to dziecko naszczęście wiedziałam że to norma i nie pękłam nie podałam młodemu mieszanki przemenczyliśmy się od piątkowego popołudnia do niedzieli... przeszło jak ręką odioł mały wrócił do siebie;-) natomiast ten ok 6 tyg przebiegł łagodniej maluch był trochę bardziej marydny i częściej domagał się jeszenia ale nie było to juj 24h! W szkole rodzenia mówili żeby przysta\wiać i jeszcez raz przystawiac, im szybciej junior spije mleko przejściowe tym szybciej mija kryzys:tak: więc jak podamy mieszankę lub dopajamy dzidziusia ten okres może się wydłużyć ale tego nie wiem bo nie testowałam;-) powodzenia!!!

Tajchi tak jak pisze nik_i, trzeba jak najczęściej przystawiać do piersi właściwie stosować karmienie na żądanie malucha nawet jak miałoby to być co pól godz., ja miałam też w 3 tyg. kryzys i dokarmialiśmy małą na noc, więc ten kryzys przeciągnął się gdzieś do 4-5 dni, a w 6 tyg., to właśiwie nie zauważyłam tego kryzysu tak bardzo, chyba mała jadła częściej co godz. do półtora, ale w nocy było normalnie, takze nie jest powiedziane, ze będzie taki jak w 3 tyg.
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest u was, bo ja zaczęłam od jakiegoś czasu karmić na przemian i tak wyszło, ze jedna pierś miała przerwy 4 godz., w nocy jak mała śpi jedna fazę 4-5 godz, to zbierało mi się pokarmu, ze aż wylewało, a teraz tylko twardnieją jakby, czy to normalne, czy czasem pokarm nie zanika i przydałoby si częściej karmić, zeby znów pobudzić laktację, sama nie wiem, najbardziej mnie nie pokoja noce.

Gabi9 u mnie w nocy przeciekanie to normalne, i to z obu piersi, czasem mimo pieluchy na piersiach musze zmieniac bluzke nawet 3 razy w ciagu nocy, a i w dzien mi sie takie niespodzianki zdarzaja

reklama
Gabi9 poprostu ilosc mleka przystosowala sie do potrzeb maluszka. Jak zaczniesz karmic czesciej to przy dłuzszej przerwie znowu bedzie nawał pokarmu. Ja tez w nocy przeciekam ale to raczej z powodu uciskanie piersi jak śpię prawie na brzuchu:-)

Do góry