reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Kota ja mam tak bez przerwy!!:-D Jak karmie jedna piersią to druga tetra opatulam i po karmieniu juz cała mokra. Zastanawiam się, czy to zachłyśnięcia i ulewania to właśnie przez to "cisnienie" w "skórkowej butelce" :-)

reklama
Kota ja tak miałam :) oj nie raz Akeksy dostał mlekiem po oczach :)
A jak np złapał cycka ale coś mu nie pasowało,puszczał go i wtedy fontanna była ogromna z 3 stron :)
Wytwarzalo się takie ciśnienie ze musiałam przytykac palcem żeby tak nie sikalo :)

U mnie podobnie, jak piersi sa ciezkie od mleczka to tylko dotkne a leci jak z kranu :)
Dziewczyny w czasie karmienia dajecie dziecku tylko jedna piers czy karmicie z dwóch?
Inka sliczny avatar :)

Któregoś dnia M zadzwonił do mnie z pracy żebym sobie wiadro koło łóżka postawiła a nie chlapała na podłogę. Wkurzyło mnie to z lekka , co ja krowa jestem ? :dry:

Staram sie karmić jedną do końca ale czasami to za mało.

Ja od dwóch dni te ziolowe tabletki lykam bo od ponad tygonia (odkąd byłam chora) mleka nadmiaru niestety nie mam :-( może oranizm potrzebuje jeszcze czasu ale najgorsze jest to ze Ben nadal się prezy i napina lub nie chce pic kiedy go dostawiam do cycka :-( już nie wiem co robić. Próbuje go przetrzymywac to je tak co 1.5 h a w nocy co 2 i mam wrażenie ze ciagle glodny :-( tylko butelki nie chce w jak weźmie to maks 30 ml wypija. Już nie wiem co robić. Jak karmie z nakladka to lepiej ssa ale położne powiedziały ze to zmniejszy ilość mleko bo pierś nie jest tak dobrze stymulowana jak bez :-( czy ktoras tez się tak meczu lub meczyla? Nie ma alergii, nie ulewa, kupka minimum raz dziennie.

reklama
Do góry