reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych dzieciaczków piersią i /lub butelką

Ankubator, może to nie butelka, a mleko MM mu nie smakuje?
ja też mam butelki z Aventu i np herbatki koperkowej nie chciał pić, 2 łyki i wypluwa smoczek, odpycha rączkami butelkę, krzyczy, a moje mleko odciągnięte wypił ze smakiem aż do dna i aż sobie rączkami trzymał tą butelkę, żeby mu nikt nie zabrał.

reklama
AMKUBATOR a może być też tak, że nie przyjmnie wcale butelki:no:, młody ma już ponad miesiąc i pewnie cały czas do tej pory był tylko na cycu? Ja tak miałam z Amelką, była ciągle na piersi i po pewnym czasie jak musiałam do miasta wyskoczyć to butla w ruch ale butla była beeee, nie ważne czy z mm czy ze ściągniętym moim mlekiem. Dopiero nauczyła się pić z butelki jak miała 5 miesięcy i były upały i z gorąca jeść ni chciała cyca więc na siłę i na mój upór nauczyła się pić z butelki ale też UWAGA była na tyle cwana i wyczulona, że z butli piła tylko herbatkę lub soczki, jak poczuła mleczko wypluwanie i głowa na bok, mleczko miało dla niej tylko znaczenie z cycusia. Na szczęście z Kacprem nie mam takiego problemu i ''flachę'' też pociągnie-głodomor mały.

Witam. Mam taki problem ponieważ kupiłam podgrzewacz i zastanawiam się czy woda do mleczka modyfikowanego może byc w nim przygotowana tylko do 40 stopni czy taka woda do mleka musi byc przegotowana. Dotychczas gotowałam wode w czajniku ale było z tym troszke roboty, zagotowanie wody i ostudzenie jej. Cyca nie ciągnie bo nie mam pokarmu ze stresu mi zanikł ;( ale tereaz nie ma co sie rozczulać tylko trzeba maluszka karmić aby przybierał na wadze

Witam. Mam taki problem ponieważ kupiłam podgrzewacz i zastanawiam się czy woda do mleczka modyfikowanego może byc w nim przygotowana tylko do 40 stopni czy taka woda do mleka musi byc przegotowana. Dotychczas gotowałam wode w czajniku ale było z tym troszke roboty, zagotowanie wody i ostudzenie jej. Cyca nie ciągnie bo nie mam pokarmu ze stresu mi zanikł ;( ale tereaz nie ma co sie rozczulać tylko trzeba maluszka karmić aby przybierał na wadze

Wode musisz zagotować, a potem wstawiasz do podgrzewacza, żeby w razie potrzeby od razu mieć podgrzaną. Zawsze najpierw trzeba przegotować wodę.

Ankubator, też czytałam ze MM mają różny smak, jedne są słodkie drugie mniej i może to rzeczywiście smak mleka jest przyczyną. Choć ja np muszę dopajać Adasia butelka i z lovi ciągnie ładnie a smoka z aventu nie potrafi złapać, chyba jest za twardy.

Złotko sprzedam Ci patent mojego M, bo to on przygotowuje u nas butlę ;)
Woda oczywiście musi być przegotowana. Cały czajnik przelewa po przestygnięciu do dużej szklanej butli. Kiedy potrzebuję dokarmić małą, nalewa troszkę do małego garnka i grzeje króciutko. Nalewa do butelki Aventu. Zwykle woda jest ciut za gorąca, więc dolewa zimnej ze szklanej butelki. W ten sposób nie czekamy na przegotowanie wody (musi się gotować 5 minut), ani na przestudzenie do 40 stopni.
Jeśli chodzi o podgrzewacz, myślę że wiesz, że butelka z gotowym mleczkiem nie powinna w nim stać dłużej niż 1h.

My używamy mleka Bebilon1. W szpitalu podawali 3 rodzaje i po tym mała prawie wcale nie ulewała. Koleżanka z sali też była zadowolona własnie z tego. Trochę gorzej wypadło mleko Hipp, a fatalnie wręcz Enfamil (ulewała dużo i na brązowo).

Dziewczynki, mamy pytanie. Cycusiamy się z Gabą praktycznie cały czas, raz na dobę, nocą Mała dostaje butelkę z MM które zjada bez szemrania ;-) Ale też mamy dość często problem i z odbijaniem, i z ulewaniem :-(

Po cycusiu Gaba nie odbija prawie wcale. Czy to dobrze, czy źle? Potrafię ją nosić albo trzymać w pozycji do odbicia, poklepuję, masuję po pleckach ale nic. Po butli czasem jej się odbije, czasem nie... Boję się, że może miec przez to kolki później :sad: Czy może to tak być też, że tak dobrze łyka że nie połyka powietrza?

No i drugi problem z ulewaniem mamy... Czasem jej tylko lekko z pysia poleci, a czasem za przeproszeniem mam wrażenie, że na 2-3 razy zwróciła połowę żołądka... Nie wiem, co z tym fantem zrobić. :sad: Martwię się przez to, że się nie najada i że może nie przybrać na wadze tyle, ile powinna...

sergi ja Patryka niegdy na poczatku ine odbijalam,karmilam go na lezaca brzuch do brzucha i jak skonczylam karmic to on ładnie zasypial,a ja albo spalam z nimi m go odkladal do łóżeczka albo ja...
Jezeli zasypia ładnie i nie placze to nie ma zadnego problemu i moze sobie lezec i spac bez odbijania...
Moze z ulewaniem musisz jej przerywac bo za lapczywie pije?

mła ja karmie tylko cycem teraz ale pamiętam patęt na butle przy zu jak przestałam karmić, bo fakt przygotowane mleko może w podgrzewaczu stać max 1h a ja w podgrzewaczu trzymałam tylko wodę przegotowaną aby utrzymać temperaturę i zakupiłam pojemnik do sypkiego mleka w miarkach taki podziałek które miałam już przyszykowane w odpowiednich miarkach i jak mała budziła się szczególnie w nocy ja nawet nie wstając z łóżka bo miałam to na szafce wyjmowałam z podgrzewacza wodę i wsypywałam odmierzone mleczko w proszku wszysttko to na śpiocha robiłam nie musząć wstawać a dodam że miałam na noc 2 szt butli z wodą przygotowane i jak zjadła jedną wstawiaam do podgrzewacz drugą bardzo ułatwiało mi to funkcjonowanie POLECAM
sergi co do odbijania to ja żadko odbijam ale jeśli się nie odbije Gabrysi to wcale nie musi... ona poprostu może nie łyka powietrza u nas jest tak samo nie zawsze się odbija nawet jak próbuje i zauważyłam że jak jje łapczywie wtedy mu się odbije a jak spokojnie to nic...co do kolek to poprostu nie jest to napewno od odbijania to poprosty niedojrzały układ trawienny dziecka tak ma jedne dzieci mają inne nie

a oto ten pojemnik który równieżświetnie na wyjazdach się sprawdza tym bardziej że można tam herbatkę wsypać POLECAM!!!
BABYONO Pojemnik na mleko w proszku NAJTANIEJ! (2029170559) - Aukcje internetowe Allegro

a i polecam podróżny zestaw jak posiadacie butelki TT tommy Tippie ciepła woda wkręcona ilość mleka w pojemniku i to wszystko w termoaktywnym pojemniku i w drogę zawsze przygotowanym można być przetesttowane przez nas super

Tommee Tippee Pojemnik na mleko w proszku (2020310899) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
My na podawanie MM mamy taki patent o jakim pisze Gosia0085.
Mam 6 butelek . Przegotowaną wodę mineralną wlewamy do butelek i butelka z woda czeka w podgrzewaczu . Jak pora karmienia to wsypuje mleczko , potrząsam i gotowe w 1 minutę;-) U nas też Tz się zajmuje przygotowywaniem wody i butli:tak:

Z odbijaniem tez mamy problem, mały słabo odbija, ale z ulewaniem jest duzo lepiej, choc tez czasem potrafi dac popis...

Do góry