reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

Ja mam jeden. Wlasnie pracuje nad drugim i nie jest to 150 ml w 10 minut.

icon_przytul.gif

Moze mi nie daj Bog niknie?

nie sądzę.
Młody pewnie wyciągnął.

==========================

Ja dzisiaj kupilam pojemniki do zamrazania pokarmu i od dzisiaj zaczynam produkowac :-)

a jakie masz pojemniczki Celinko ?
ja mam zapasowo 3 butelki medeli, które można mrozić, ale póki co napełniam woreczki :tak:
produkcja na zapas to dobra rzecz :-D

reklama
Aga kupilam 10 pojemnikow na 180 ml Aventu. Wygladaja jak pojemniki na mocz :-D
AVENT Pojemniki VIA 180ml | Karmienie i posiłki | Karmienie piersią | Pojemniki na pokarm | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria d
Cos takiego+kupilam oddzielnie pokrywki. Spodobaly mi sie, bo mozna je kilka razy uzywac, a jak wszystkiego nie zuzyje, to bedzie na jedzenie dla malego w przyszlosci.

cholender ja mam drugi dzien taki kryzys ze nawet rano by mi sie nie udało nic odciagnąc....

a w sobote ide do fryzjera i przydałoby się co chłopakom zostawić...jeszcze mam dwa dni..może się uda :-D

Celinko
icon_prosze.gif

super sprawa - bo w sumie za 25 zeta jest 10 sztuk wielorazowych.

=============

Klaudia - dobrze dzisiaj pojedz, wypij herbatki laktacyjne i na wieczór strzel karmi.
idź wcześniej do łóżeczka i się wyśpij, a rano będziesz miała rzekę mleka.

mam jeszcze pytanie, dziś sciagnełam mleko do butelki. wsadziłam do lodówki, oglądałam je teraz, wygląd jakby się rozdzieliło to znaczy na górze jest białe a pod spodem bardziej przezroczyste. Kurcze czy to normalne? Czy może moja butelka po wyparzeniu była za ciepła? Proszę was o radę bo ściągnełam do butelki pierwszy raz i nie wiem czy mogę je podać?

A jeszcze mi przyszło coś do głowy.
Jak np. sciągne mleko z datą 25.03 i zamrożę a póżniej np. z 05.04 i zamrożę to czy przy podaniu moge połączyć te porcje, jesli jedna porcja to mało?
Jak na razie jednorazowo ściągnełam 50 ml :-(

reklama
Klaudia - dobrze dzisiaj pojedz, wypij herbatki laktacyjne i na wieczór strzel karmi.
idź wcześniej do łóżeczka i się wyśpij, a rano będziesz miała rzekę mleka.

i tak zrobiłam...tylko karmi nie mialam...dzisiaj cyce lepsze..wiec nie wiem czy zaczęły nadążać za małym zprodukcją mleczka czy poprostu potrzebny mi był odpoczynek!
spaliśmy do 9:30 az wstyd hehe

Do góry