reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

Ja dzisiaj zaczelam zapisywac o ktorej je, jak dlugo i z ktorego cyca. Mam wrazenie ze je czesto ale malo dlatego cycki nie sa takie pelne. Jak popije laktacyjna albo karmi to mi cieknie ale on tego chyba nie przejada i znowu wraca wszystko do poprzedniego stanu. I jakos slabo mi sie sciaga. Jak sprawdze ile je i jak czesto to moze sie uspokoje ze glodny nie jest i ze ma co jesc..

reklama
moja kuzynka przez cały okres karmienia miała przy sobie notesik i zapisywała właśnie godz karmienia, czas karmienia i pierś, z której karmiła - zastanawiałam się po co ona takie notatki robi... :-)

Filip dzisiaj musi dwa cyce przy jednym karmieniu obalić, niebywale po prostu, a ja mam wrażenie jak bym dwa flaczki miała a nie cyce...chyba herbatkę na laktacje muszę kupic

dziewczyny ja od początku karmienia mam 2 flaczki nie mam żadnych wycieków, mała pożera 2 cyce na karmienie w ciągu dnia bo w nocy starcza jej jeden i ładnie przybiera na wadze.

Skrzat od początku ładnie ssał. taki był skupiony na jedzeniu aż miło.
ostatnio to już zaczynał szybko się najadać.
a teraz widzę, że sobie ''pogrywa'' za mną - niby je, ale w międzyczasie ogląda wszystko co się da. cycek mu wypada, bo kręci głową żeby zobaczyć coś czego ja nie widzę. rękami się odpycha po to żeby leżeć z otwartą buzią i czekać, aż cycek sam mu tam wskoczy ....
normalnie cyrk na kółkach.
czas jedzenia nam się znowu wydłuża :confused:

aga_q - może to tylko tak tymczasowo Bartoszek "wariuje" :tak: u znajomej było podobnie, ich córa po 2 minutach była "najedzona", bo wszystko wokół było ciekawsze niż cyc :-) ale już jej to przeszło :tak:
no cóż, wydawałoby się, że coś zmierza w dobrym kierunku ale gdzie tam, nasze dzieciaki chyba lubią sobie z nas żarty robić, pogrywać sobie itp :-D chyba łatwo to nigdy nie będzie :sorry2:

Ja też najwięcej ściągam rano tak ok 130-150ml laktatorem tufi elektrycznym , nie ogrzewam piersi tylko najpierw odciągam ręcznie troszkę żeby zaczęło lepiej lecieć, idzie mi to dosyć szybko , szybciej niż ręcznym przy Zuzi.

Cóż ja ściagać nie potrafie...i pewnie dlatego laktacje szlag trafił...Musiałam szybko wrócić na studia (obrona i takie tam) i mleko zaczeło zanikać....O dziwo Mały pięknie ciągnie i z butli i cycola...Anioł normalnie...Gdybym umiała cycole pobudzać laktatorem to bym pewnie utrzymała ją na jako takim poziomie...A tak musze czekać po 20 godzin żeby mały sie coś napił...no ale zawsze Coś...
I właśnie poddałam sie na tym etapie w którym piersi robią sie "sflaczałe"...nikt mi nie powiedział co i jak a ja no cóż...wszystkich rozumów nie zjadłam...
Flak czy nie flak podawac cycole ile sie da...!!!!!!!

Dodam tylko że karmić piersią nienawidze ale popieram z wiadomych powodów :-)

Amen :-)

u nas ciag dalszy jedzenia z dwóch cycusiow i co równiutkie 2h...ale mu się poprzestawiało...w nocy na szczęście ładnie spał i cycał tylko z jednego!

reklama
moja też średnio co dwie godziny je ostatnio :szok: w nocy też częściej się budzi, wcześniej budziła się w sumie raz, a teraz trzy razy, ale na szczęście dam jej cyca i śpi dalej :tak:

Do góry