reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

to forum to prawdziwe zbawienie:-):rofl2:
a ja myslałam że wraz z moją Jessi zaliczamy się do jakiejś 5 % grupy gdzie dzieci nienawidzą spac w ciągu dnia:rofl2:,dobrze wiedziec że ktoś ma podobne problemy:happy:, jednak aż tak żle u nas nie ma jak ma Celinka:happy:, moja śpi łącznie ze 2-4 godz w ciągu dnia, za to budzi się w nocy przynajmniej ze 2 razy, a u Celinki w ogóle-coś za coś:-D

reklama
moj Krystianek w ciagu dnia je z cyca co 2h, odejmujac przewijanie i zabawe, na spanie zostaje niewiele czasu... moze w sumie jakies 3h! za to za noc uwaza czas od 19-20 do 6-7 rano, wtedy je srednio co 4h...

Klaudia moja Ola podobna do Twojego Filipka jest :-) bo też i w dzień lubi sobie pospać no i w nocy obowiązkowo :-) tylko co do bawienia się to średnio nam to wychodzi póki co, najdłużej po nocy jest aktywna, godzinkę jeszcze sobie leży i gaworzy, uśmiecha itd, ale w ciągu dnia jak wstanie to już nie chce leżeć spokojnie, tylko się wierci i marudzi, więc jest przewijanie, cyc i znów spanko :sorry2:

Moja malutka w dzień śpi ok 3-4 godzin ciagiem (choc nie zawsze) , a spac chodzi ookoło 23 - 24!!!! nie zaśniw wcześniej za nic w świecie:no:.
Poza tym w dzień baaardzo rączkowa co ja coraz boleśniej odczuwam...

mamjakty ja uwielbiam te poranki Filipek tez wtedy bardzo aktywny jest..."gurzy", uśmiecha się wyma****e rączkami..więc ja wariuje razem z nim hihi :-D

W dzień po spanku próbujemy choć na chwilę "pogadać" ale faktycznie szybciutko mu się to nudzi, wiec an chwile go ponosze poopowiadam co w domku jest ;-) i daję mu cyca i idzie dalej spać!

Moja corcia w ogole nie chce w dzien spac:dry:. Czasem na spacerku zasypia ale tylko na chwilke. W nocy przesypia 7-8 godzin.

mój misiu też najfajniej gaworzy rano po nocy. a w dzień to najwięcej śpi na spacerku i zaraz po nim. najczęściej idziemy ok. 12 na spacerek tak na 1-2 godzin i pozniej spi mi najczęściej do 3-4. a tak to śpi w dzień ale tak po 0,5 godziny do godziny.

Moj synek w dzień przesypia ok. 3-4 godzin ale tylko jak go nakarmię piersią innego sposobu nie zna chyba że idziemy na spacer to zaśnie w wozku . Natomiast w nocy budzi się tak co 2,5 godziny i domaga się mleka. Boję się że nie dam rady odzwyczaić go od piersi przynajmiej na początek w nocy. Ma on już ponad rok. Raz spróbowałam podać butelkę wody zamiast piersi. Napił się trochę ale kiedy odkładałam go do łóżeczka wadł w chisterię że go nie chcę nakarmić. Jak zdołałam go ululać na rękach to znów kładąc do łóżeczka już płakał i domagał się mleka. Co robić? Czy dalej synka karmić piersią i czekać? Ma dokładnie 13 m-cy.</p>

reklama
A u nas różnie...Jeśli mały śpi w dzien to w nocy mam 2 pobudki....I tak, idzie spać o 22 potem 2 i potem 6....A jeśli w dzien nie śpi w ogóle to w nocy przesypia 6-7 godzin :-) Obudzi sie czasem ok 5 żeby coś zjeść i śpi do 7...ogólnie nie narzekam....tylko że w dzien czasem bywa ciężko bo Zarazek sie szybko nudzi :dry:

O właśnie grucha sobie do karuzelki :-D

Do góry