reklama
AdiLea z tym brakiem substancji odzywczych po roku to totalna bzdura.Nie wiem kt to wymyslil, ale na pewno nie ktos o zdrowych zmyslach.Jak w jakis magiczny sposob mleko, ktore do tej pory bylo zdrowe, odzywcze i po prostu super, moze nagle zamienic sie doslownie w wode?Przeciez to nie jest logiczne.Jesli piersi Ci oklaply, to bardzo dobrze.To swiadczy o tym, ze laktacja sie unormowala.Tyle, ile dziecko ssie mleka, tyle produkuja. Nie masz nadprodukcji ;-)
Ja bede karmila nawet i 3 lata, jesli tylko uda mi sie laktacje utrzymac i maly sam sie wczesniej nie odstawi.Jak Pawlowi to sie nie spodoba, to nie musi na to patrzec.
Ja bede karmila nawet i 3 lata, jesli tylko uda mi sie laktacje utrzymac i maly sam sie wczesniej nie odstawi.Jak Pawlowi to sie nie spodoba, to nie musi na to patrzec.
Syna karmiłam 1,5 roku, odstawiłam go tylko dlatego, że planowałam kolejną ciążę. Natomiast mimo tak długiego karmienia moje piersi na tym nie ucierpiały ;-) Może nie były już tak imponująco bujne, jak to bywa w trakcie laktacji, ale nic złego się z nimi nie stało.
marylion74
Zadomowiona(y)
Dziewczyny czy wasze maluchy przesypiają już noce, bo moja córcia tak.
Karmię ją po kąpieli wieczornej gdzieś tak o 19.30, usypia 20-20.30 i śpi do 5.00-6.00 rano, zresztą nawet się nie budzi tylko biorę ją na przewijak, mysląc, że umiera z głodu, a ona budzi się słodko i zaczyna ze mną rozmawiać, śmiać się..Wcześniej budziłam ją ok 3-4 -tej w nocy na karmienie. Sama nie wiem, budzić, nie budzić - ona ma doipero 9 tygodni , jesteśmy tylko na cycu
Karmię ją po kąpieli wieczornej gdzieś tak o 19.30, usypia 20-20.30 i śpi do 5.00-6.00 rano, zresztą nawet się nie budzi tylko biorę ją na przewijak, mysląc, że umiera z głodu, a ona budzi się słodko i zaczyna ze mną rozmawiać, śmiać się..Wcześniej budziłam ją ok 3-4 -tej w nocy na karmienie. Sama nie wiem, budzić, nie budzić - ona ma doipero 9 tygodni , jesteśmy tylko na cycu
Ostatnia edycja:
Marylion moj budzi sie tak z 1-2 razy w ciagu nocy( przy zalozeniu, ze pobudka o 7 rano to juz dzien). Jesli mala dobrze przybiera na wadze, to spokojnie moze spac.W nocy mleko jest najbardziej kaloryczne, dlatego mi bardzo zalezy, zeby maly budzil sie w nocy( mamy problem z przyrostem wagi). Jak juz zje w nocy, to jeszcze sciagam ok 20ml koncowego mleka(najbardziej kaloryczne) i mu daje, no chyba ze szybciej usnie, niz ja sciagne ;-)
marylion74
Zadomowiona(y)
Kurcze, celinka, moje też za mało przybrała (napisałam o tym na wątku wzrost i waga....).
To raczej będę ja budzić,żeby troszkę ciałka nabrała.
To raczej będę ja budzić,żeby troszkę ciałka nabrała.
reklama
u nas mimo, że mleko modyfikowane Jacek zasypia dopiero ok1 w nocypo kąpieli przysypia przy mleczku, ale jak mu się cofa to się rozbudza. Po zasnięciu o 1 w nocy, budzi się ok 5- 6, a potem już o 9 i śpi cwaniak do 1, nie wiem jak go przestawić, by chodził spać coś koło 20 a wstawał ok.7