reklama
Kupilam ten Nutramigen i musze powiedziec ze jest niejadliwy. Takiego swinstwa nigdy nie mialam w buzi. Nie dziwie sie ze moja cora tym pluje... Zostaje nam bebiko lub humana:-(.
to prawda jest okropny, dzidzi musi się przyzwyczaić. ja na początku mieszałam ze starym mlekiem stopniowo zmniejszając dawkę starego. da się przyzwyczaić do tego mleka, ale potrzeba czasu.
u mnie okazało się, że to nie skaza białkowa, więc już nie podaje tego mleka.
wstretnamalpa
Zadomowiona(y)
A ja się martwie bo młoda coraz bardziej ulewa i to nie tylko po jedzeniu ale i nawet przed nastepnym posiłkiem kiedy wydawać się mogło ,że mleczko powinno być strawione i wszystko poukładane w brzuszku:-(dzisiaj idziemy na szczepienie to się dokładnie wypytam pediatry.
A ja się martwie bo młoda coraz bardziej ulewa i to nie tylko po jedzeniu ale i nawet przed nastepnym posiłkiem kiedy wydawać się mogło ,że mleczko powinno być strawione i wszystko poukładane w brzuszku:-(dzisiaj idziemy na szczepienie to się dokładnie wypytam pediatry.
U nas tak samo :-(
hej dziewczyny;-) powiedzcie czy któraś się orientuje co powinno mieć dziecko 5 miesięcy w diecie oprócz mleka oczywiście z piersi?? bo wydaje mi sie że powinnam karolci rozszerzyć tyroszke dietke tylko nie bardzo się oriętuje od czego by tu można zacząć.:-(
Poradźcie coś prosze
Poradźcie coś prosze
Kup sobie ksiazke Agnieszki Górniakowskiej Zdrowy Start. Tam jest wszystko super opisane.hej dziewczyny;-) powiedzcie czy któraś się orientuje co powinno mieć dziecko 5 miesięcy w diecie oprócz mleka oczywiście z piersi?? bo wydaje mi sie że powinnam karolci rozszerzyć tyroszke dietke tylko nie bardzo się oriętuje od czego by tu można zacząć.:-(
Poradźcie coś prosze
Zacznij najlepiej od kaszki lub marchewki(ew. dyni, ziemniaka) ugotowanego na parze.
reklama
Kupilam ten Nutramigen i musze powiedziec ze jest niejadliwy. Takiego swinstwa nigdy nie mialam w buzi. Nie dziwie sie ze moja cora tym pluje... Zostaje nam bebiko lub humana:-(.
My bylismy na Nutramigenie, ale było koszmarnie Jacek nie chciał jeść, jak zjadł to wymiotował i miał brzydkie kupy rozwolnieniowe- zielone. W końcu wrócilismy na Bebilon Pepti, które nie zawiera białka mleka krowiego(skaza), tylko laktozę, przez którą Jacek ma czasem kolki i cofanie się mleczka, ale z tym sobie radzimy. Tydzień na Nutramigenie był dla nas koszmarem- moje dziecko jadło po 40ml. na posiłek:--(ja dostawałam nerwicy, że mi się zagłodzi, a teraz jest w miarę normalnieale to zależy od tego jak dziecko zatoleruje mleko..to tylko nasze osobiste doświadczenie;-)