reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

reklama
No AdiLea moja Mała tez ma skazę najprawdopodobniej-wczoraj po podaniu butelki dostała strasznej wysypki i strasznych czerwonych placy...mało nie spuchła:-:)-:)-(

Bidulka moze lepiej idz do lekarza albo alergologa!
Ja pszłam z małą do dermatologa i okazało się ze nie ma skazy tylko uczulenie na kosmetyki Nivea!! pzepisała jej maść i po 3 dniach już prawie nic nie ma na buzi!

Juto z Nią idę...wszystkie objawy wskazują skazę nie tylko wysypka...i prawdopodobnie przez to tak niechętnie je...od wczoraj je co 4-5 h:szok:

Kupilam ten Nutramigen i musze powiedziec ze jest niejadliwy. Takiego swinstwa nigdy nie mialam w buzi. Nie dziwie sie ze moja cora tym pluje... Zostaje nam bebiko lub humana:-(.

to prawda jest okropny, dzidzi musi się przyzwyczaić. ja na początku mieszałam ze starym mlekiem stopniowo zmniejszając dawkę starego. da się przyzwyczaić do tego mleka, ale potrzeba czasu.
u mnie okazało się, że to nie skaza białkowa, więc już nie podaje tego mleka.

A ja się martwie bo młoda coraz bardziej ulewa i to nie tylko po jedzeniu ale i nawet przed nastepnym posiłkiem kiedy wydawać się mogło ,że mleczko powinno być strawione i wszystko poukładane w brzuszku:-(dzisiaj idziemy na szczepienie to się dokładnie wypytam pediatry.

hej dziewczyny;-) powiedzcie czy któraś się orientuje co powinno mieć dziecko 5 miesięcy w diecie oprócz mleka oczywiście z piersi?? bo wydaje mi sie że powinnam karolci rozszerzyć tyroszke dietke tylko nie bardzo się oriętuje od czego by tu można zacząć.:-(
Poradźcie coś prosze

hej dziewczyny;-) powiedzcie czy któraś się orientuje co powinno mieć dziecko 5 miesięcy w diecie oprócz mleka oczywiście z piersi?? bo wydaje mi sie że powinnam karolci rozszerzyć tyroszke dietke tylko nie bardzo się oriętuje od czego by tu można zacząć.:-(
Poradźcie coś prosze
Kup sobie ksiazke Agnieszki Górniakowskiej Zdrowy Start. Tam jest wszystko super opisane.
Zacznij najlepiej od kaszki lub marchewki(ew. dyni, ziemniaka) ugotowanego na parze.

reklama
Kupilam ten Nutramigen i musze powiedziec ze jest niejadliwy. Takiego swinstwa nigdy nie mialam w buzi. Nie dziwie sie ze moja cora tym pluje... Zostaje nam bebiko lub humana:-(.

My bylismy na Nutramigenie, ale było koszmarnie Jacek nie chciał jeść, jak zjadł to wymiotował i miał brzydkie kupy rozwolnieniowe- zielone. W końcu wrócilismy na Bebilon Pepti, które nie zawiera białka mleka krowiego(skaza), tylko laktozę, przez którą Jacek ma czasem kolki i cofanie się mleczka, ale z tym sobie radzimy. Tydzień na Nutramigenie był dla nas koszmarem- moje dziecko jadło po 40ml. na posiłek:-:)-(ja dostawałam nerwicy, że mi się zagłodzi, a teraz jest w miarę normalnie:tak::tak:ale to zależy od tego jak dziecko zatoleruje mleko..to tylko nasze osobiste doświadczenie;-)

Do góry