reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie naszych brzdąców piersią i / lub butelką

U nas na szczęście nocki spokojne- tylko jedno krmienie ok 2 i do 6-7 mam spokój. W dzień niestety tak jak u marylion74 wyginanie i też chyba nie do końca opróżnia cyca ale jak dam drugiego to zjada bez problemów i wytrzymuje 3 godzinki do następnego karmienia.

reklama
Dobrze,ze nie tylko u mnie taka czestotliwosc. Moja mama twierdzi, ze juz dawno powinnam mu dawac co innego( bo kolezanka kolezanki to juz w 3 miesiacu dawala i dziecko zdrowe) i nie wie po co sie tak ociagam. Przynajmniej raz dziennie slysze, ze"pewnie juz kleik trzeba podac"....trudne to tlumaczenie,ze jeszcze minimum miesiac. Ja byl mu najchetniej zaczela podawac juz cos innego, niz mleczko, dopiero jak zacznie siadac.

Celinko - moja mama codziennie mi mówi, że powinnam małej dawać coś do picia - ale ja i tak po swojemu robię, chociaż nie przeczę, wkurza mnie takie gadanie :dry:

Gdyby nie nasza sytuacja to też nie dawałabym małemu nic poza cycem do 5 miesiąca, dlatego popieram wasze postanowienia:-) Dzieciaczki nie potrzebują tak naprawdę jeszcze nowości:tak:

Ostatnia edycja:
Hej, mi dzisiaj pediatra powiedziala ze moge zaczac dawac mu troszeczke jabluszka no i ziemniaczka i ryzu, moze byc z marchewka. Ale jeszcze nie musze.. Dzisiaj zakupie i zobacze jak bedzie sprawa wygladala. Pewnie by sie troche podpasl, bo chociaz ja uwazam ze jest wsamrazik to w glowie huczy mi ciagle te gadanie baby z przychodni ze taki chudy..

My też wciąż na cycku. Zaczynamy od 19 kiedy to Lena skończy 5 miesiący, zostanie mi miesiąć aby przygotować ją do jedzenia łyżeczką, bo z butelką nie wygram.
A niech sobie jeszcze pocyca....

Młoda też ostatnio jakiejś wścieklizny dostaje przy jedzeniu!!:szok::baffled: Tak na moje oko to wydaje mi się ,że to mleczko początkowe jest już dla niej niewystarczające!Wypija 120/150 i objetościowo juz więcej nie może ale tak jakby sie nie najadała i za chwilke chce jeszcze...na dodatek jak sie wścieka to zaczyna ulewać!!Nie wiem na zmiane to chyba za wczesnie może zacząć lekko zagęszczać??? nie wiem..........:-:)no:albo te wszystkie zalecenia wsadze w kąt i zacznę ją już dokarmiac porządnie owocami i zupkami!!:cool2::sorry2::baffled::zawstydzona/y:...kurcze...nie mam pojęcia....:wściekła/y::no:..nie chce jej tez zbytnio utuczyc jak cały czas na kleiku by była...????

Młoda też ostatnio jakiejś wścieklizny dostaje przy jedzeniu!!:szok::baffled: Tak na moje oko to wydaje mi się ,że to mleczko początkowe jest już dla niej niewystarczające!Wypija 120/150 i objetościowo juz więcej nie może

Daj jej więcej mleka te ilości na opakowaniach są tylko średnią orientacyjną są dzieci które potrzebują więcej lub mniej mleczka może twoja ma dobrą przemianę?:-D

reklama
Małpko normalnie iedentycznie jak u mojejmałej! dlatego od 3 dni na noc daje jej kleik, połowe porcji i naprawde jest lepiej! Nie utuczysz małej no co Ty.. wtedy zje mniej mleczka jak zje kleik czy kaszke.

Do góry